Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Juvan Tryffelikeskus - viljeltyä tryffelisientä ja tryffelitarhat

Juvan Tryffelikeskus - viljeltyä tryffelisientä ja tryffelitarhat

Yhteystiedot

Salem Shamekh 0400 208 328, Tryffelitarha 0400 158 788

Osoite

Huttulantie 1 C, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Kesäkauden

Juvan tryffelikeskus on Suomen ainoa tryffelisienen tutkimukseen ja viljelyyn erikoistunut tutkimuskeskus.

Partalan kuninkaankartanossa sijaitsevassa Juvan Tryffelikeskuksessa pääset tutustumaan tryffelisienten maailmaan. Suomen ainoassa tryffelisienen tutkimukseen ja viljelyyn erikoistunueessa tutkimuskeskuksessa voi kesä-lokakuussa vierailla arkipäivisin klo 11-13

Juvan Tryffelikeskuksessa esitellään viljeltyjä- ja luonnontryffeleitä ja tryffeleihin liittyvää tutkimustyötä. Kotiinviemisiksi voi hankkia maukkaita tryffelituotteita tai vaikkapa oman tryffelitammentaimen, josta on odotettavissa tryffelisatoa jo muutaman vuoden kuluttua istuttamisesta! 

Partalan kartanon maille perustetulla tryffelitarhalla järjestetään tryffelisafareita sekä ohjataan koiranomistajia harjoittelemaan koiransa kanssa tryffelin etsintää. Suomen luonnossa kasvaa villeinä useita, erittäin aromikkaita tryffelilajeja, joita tehtävään koulutetun koiran kanssa on mahdollista löytää keskikesästä maan jäätymiseen saakka.