Suoraan sisältöön

Häiriötiedote

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvalla vesijohtoverkoston asennustöitä viikolla 22. Töistä aiheutuu vedenjakelukatkoja seuraavasti:

  • Tiistaina 30.5. Taipaleen ja Ylämaan alueilla noin klo: 20.00–24.00. Vaikutusalueen kartta aukenee oheisesta linkistä. Vesikatkoalue 30.5.
  • Keskiviikkona 31.5. Viialanpolun ja Hepolammentien välillä noin klo: 14.00–20.00 välisenä aikana. Kartta katkoalueesta aukenee oheisesta linkistä. Kartta 31.5.

Huomioitavaa on, etteivät vesijohtoverkostoon liitetyt laitteet toimi katkon aikana. Huoltotöiden ajaksi kannattaa varata vettä talousvedeksi sekä WC:n huuhtelua varten.

Jakelukatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä sameutta. Pyydämme tällöin juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu. Värjäytynyttä vettä ei tule käyttää esimerkiksi pyykinpesuun, sillä se voi värjätä vaatteita.

Lisätietoa:
Tekninen päivystys 24/7, puh. 0400 255 195
Projektipäällikkö Jouni Heikkinen, puh. 044 4175272
Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, puh. 050 400 8011

Varhaiserityiskasvatus

Varhaiserityiskasvatukseen ovat oikeutettuja lapset, jotka tarvitsevat erityistä tukea kasvussaan ja oppimisessaan. Varhaiserityiskasvatuksen tarkoituksena on turvata lapselle mahdollisuus sosiaaliseen osallistumiseen ikäistensä lasten seurassa sekä sopiva opetus, tarpeellinen tuki ja kuntoutus. 

Lapsi voi tarvita tukea kehityksen eri osa-alueilla, eri pituisia aikoja. Tuen tarve voi syntyä myös tilanteessa, jossa lapsen kasvuolosuhteet eivät tue hänen terveyttään ja kehitystään. Lapsen tarvitsemat tukitoimet aloitetaan mahdollisimman varhain ja tuki järjestetään varhaiskasvatuksen yksiköissä. Lapsen tarvitseman tuen määrästä ja laadusta riippuen ryhmään suunnataan tarvittavia lisäresursseja, joita ovat esimerkiksi ryhmäavustajan sijoittaminen ryhmään ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan ohjaus ja työskentely ryhmässä.

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja työskentelee varhaiskasvatuksen yksiköissä henkilökunnan ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Hän on mukana myös arvioitaessa ja suunniteltaessa lapsiryhmän toimintaa ja lapsen tarvitsemia yksilöllisiä tukitoimia, jotka yhteistyössä vanhempien kanssa kirjataan lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Poikkimäki Päivi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

040 029 8850

paivi.poikkimaki(at)juva.fi

Lapsen varhaiskasvatuksen arjen erilaisten tukimuotojen suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi.