Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Rakennusjärjestys

Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maakäyttö- ja rakennusasetus (MRA) ohjaavat maan käyttämistä ja rakentamista. Lisäksi on otettava huomioon alueella voimassa olevat asema- ja yleiskaavat sekä Suomen rakentamismääräyskokoelma. Kunnat hyväksyvät omia tarkentavia ohjeita, jotka on kirjoitettu rakennusjärjestykseen.
Rakennusjärjestyksen vahvistaa kunnanvaltuusto.

Kunnan rakennusjärjestyksen tavoitteena on luoda terveellinen, turvallinen, viihtyisä ja sosiaalisesti toimiva elin- ja toimintaympäristö.

Rakennusjärjestyksestä löytyy tietoa mm. rakennusoikeudesta ranta-alueella lomarakennus- ja asuinrakennuspaikalle. Lisäksi rakennuksen sijainnin määrittely löytyy rakennusjärjestyksestä: usein esimerkiksi kysytään, kuinka kauas rantaviivasta saa rakentaa. Etäisyydet on kerrottu rakennuskohtaisesti.

Rakennusjärjestyksestä löytyy tieto rakennukselle tai rakennelmalle tarvittavasta lupamuodosta. Rakennukset ja rakennelmat, joille tarvitaan rakennus- tai toimenpidelupa, luetellaan yksityiskohtaisesti rakennusjärjestyksessä. Lisäksi rakennusjärjestyksessä määritellään toimenpideilmoituksen mukaiset rakennelmat.

Rakennusjärjestyksessä on määräyksensä myös osoite,- mainos,- poikkeaminen,- suunnittelutarve- ja rakennetulle ympäristölle sekä rakennuksen purkamiselle.

Lataa tästä Juvan kunnan rakennusjärjestys (PDF, 421 kt)