Suoraan sisältöön

Juvan kunta kiristää varotoimenpiteitä koronaan aiempien lisäksi

Kunnanvirasto suljetaan 19.3.2020 alkaen toistaiseksi siten, että ainoastaan aulaan pääsy on mahdollista. Asiointipiste jatkaa aulassa toimintaansa. Nuorisopalvelut ja Toimintatalo on suljettu. Juvan kunnan linja-autovuorojen (Kaskii, Vuorenmaa, Koikkala, Siikakoski) liikennöinti keskeytetään. Haja-asutusalueen asiointireitit ajetaan normaalisti. Kuljetus asiointireiteille on tilattava kuljettajalta etukäteen. Julia-monipalveluauton toiminta keskeytyy toistaiseksi. Koulutoiminnan lähiopetukseen laajennuksia 0.-3. -luokkalaisille 23.3.2020 alkaen.

Tästä klikkaamalla voit lukea lisää

Rakennusjärjestys

Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maakäyttö- ja rakennusasetus (MRA) ohjaavat maan käyttämistä ja rakentamista. Lisäksi on otettava huomioon alueella voimassa olevat asema- ja yleiskaavat sekä Suomen rakentamismääräyskokoelma. Kunnat hyväksyvät omia tarkentavia ohjeita, jotka on kirjoitettu rakennusjärjestykseen.
Rakennusjärjestyksen vahvistaa kunnanvaltuusto.

Kunnan rakennusjärjestyksen tavoitteena on luoda terveellinen, turvallinen, viihtyisä ja sosiaalisesti toimiva elin- ja toimintaympäristö.

Rakennusjärjestyksestä löytyy tietoa mm. rakennusoikeudesta ranta-alueella lomarakennus- ja asuinrakennuspaikalle. Lisäksi rakennuksen sijainnin määrittely löytyy rakennusjärjestyksestä: usein esimerkiksi kysytään, kuinka kauas rantaviivasta saa rakentaa. Etäisyydet on kerrottu rakennuskohtaisesti.

Rakennusjärjestyksestä löytyy tieto rakennukselle tai rakennelmalle tarvittavasta lupamuodosta. Rakennukset ja rakennelmat, joille tarvitaan rakennus- tai toimenpidelupa, luetellaan yksityiskohtaisesti rakennusjärjestyksessä. Lisäksi rakennusjärjestyksessä määritellään toimenpideilmoituksen mukaiset rakennelmat.

Rakennusjärjestyksessä on määräyksensä myös osoite,- mainos,- poikkeaminen,- suunnittelutarve- ja rakennetulle ympäristölle sekä rakennuksen purkamiselle.

Lataa tästä Juvan kunnan rakennusjärjestys (PDF, 421 kt)