Suoraan sisältöön

Perusopetus

Perusopetuksen tarkoitus on tukea lapsen kasvua ja kehitystä sekä opettaa elämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.

Kunta järjestää perusopetusta alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille. Perusopetus on yleissivistävää koulutusta, jonka oppimäärän laajuus on yhdeksän vuotta. Se on maksutonta ja tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden.

Perusopetusta järjestetään Hatsolan koulussa, Paatelan koulussa ja Juvan yhtenäiskoulussa. Juvan yhtenäiskouluun yhdistyivät 1.8.2020 alkaen Kirkonkylän koulu, Kuosmalan koulu ja yläaste. Yhtenäiskoulun opetus siirtyy vuoden 2021 tammikuussa Martti Talvela-kampukselle .  

Juvan kunnan oppilaaksiottoalueet

Oppilaan koulupaikka joko Hatsolan koulussa, Paatelan koulussa tai Juvan yhtenäiskoulussa määräytyy ensisijaisesti asuinalueen mukaan.

Tästä klikkaamalla näet kartalla Juvan kunnan oppilaaksiottoalueet lv. 2020-2021 (pdf, 8836 kt). 

Huoltaja voi hakea lapselleen koulupaikkaa oman oppilaaksiottoalueen ulkopuoliseen kouluun, jolloin huoltaja vastaa mahdollisista koulumatkakustannuksista. Hakemus toimitetaan osoitteeseen: Juvan kunta, Sivistystoimi, PL 28, 51901 Juva. Hakemuksen saat tulostettua klikkaamalla tästä (pdf, 20 kt).

Kouluun ilmoittautuminen

1. lk:lla opiskelunsa aloittavien oppilaiden koteihin postitetaan kirje, jossa on tiedot ja ohjeistus ilmoittautumiseen liittyen.