Suoraan sisältöön

Juvan kunta kiristää varotoimenpiteitä koronaan aiempien lisäksi

Kunnanvirasto suljetaan 19.3.2020 alkaen toistaiseksi siten, että ainoastaan aulaan pääsy on mahdollista. Asiointipiste jatkaa aulassa toimintaansa. Nuorisopalvelut ja Toimintatalo on suljettu. Juvan kunnan linja-autovuorojen (Kaskii, Vuorenmaa, Koikkala, Siikakoski) liikennöinti keskeytetään. Haja-asutusalueen asiointireitit ajetaan normaalisti. Kuljetus asiointireiteille on tilattava kuljettajalta etukäteen. Julia-monipalveluauton toiminta keskeytyy toistaiseksi. Koulutoiminnan lähiopetukseen laajennuksia 0.-3. -luokkalaisille 23.3.2020 alkaen.

Tästä klikkaamalla voit lukea lisää

Näkymä Juvantieltä.

Liikenneväylät

Juvan kunta ylläpitää kaavateitä, katuja ja kevyenliikenteen väyliä. Osan väylistä hoitaa Juvan kunta ja osaa kunnossapitää Järvi-Saimaan Palvelut Oy.

Juvalla on kaavoitetuilla alueilla liikenneväyliä yhteensä noin 45 km, joista kevyenliikenteen väyliä ja jalkakäytäviä on noin 14 km. Liikennealueiden kunnossapidon tavoitteena on turvata alueiden käyttäjille hyvät ja turvalliset edellytykset liikkumiseen.

Kaavateiden ja kevyenliikenteen väylien kunnossapito

Juvan kunta tilaa kaavateiden ja kevyenliikenteen väylien kunnossapidon Järvi-Saimaan Palvelut Oy:ltä.

Katujen korjaaminen

Uusien alueiden kadut päällystetään yleensä vasta sen jälkeen, kun kadunvarren tontit on pääosin rakennettu. Vanhojen alueiden katujen päällystämisen edellytyksenä on, että kadun rakennekerrokset ja niissä olevat vesihuolto- ja kaapelijohdot ovat hyvässä kunnossa. Vanhoja katuja pyritään peruskorjaamaan vuosittain.

Katujen ja kevyenliikenteenväylien korjaukset suoritetaan 2019 valmistuneen saneerausohjelman mukaisesti. Saneerausohjelma määrittelee väylien korjaustarpeen kiireellisyysjärjestyksen mukaisesti.

Yhteyshenkilö

Turunen Oiva

Kiinteistöinsinööri

044 417 5842

oiva.turunen(at)jarvisaimaanpalvelut.fi

Vastaa kunnan kohteiden kunnossapidosta