Suoraan sisältöön

Juvan kunta kiristää varotoimenpiteitä koronaan aiempien lisäksi

Kunnanvirasto suljetaan 19.3.2020 alkaen toistaiseksi siten, että ainoastaan aulaan pääsy on mahdollista. Asiointipiste jatkaa aulassa toimintaansa. Nuorisopalvelut ja Toimintatalo on suljettu. Juvan kunnan linja-autovuorojen (Kaskii, Vuorenmaa, Koikkala, Siikakoski) liikennöinti keskeytetään. Haja-asutusalueen asiointireitit ajetaan normaalisti. Kuljetus asiointireiteille on tilattava kuljettajalta etukäteen. Julia-monipalveluauton toiminta keskeytyy toistaiseksi. Koulutoiminnan lähiopetukseen laajennuksia 0.-3. -luokkalaisille 23.3.2020 alkaen.

Tästä klikkaamalla voit lukea lisää

Rakennusvalvonnan perimät maksut

Kunnat tarvitsevat  maksutuloja rakennusvalvontatehtävän toimintaedellytysten turvaamiseksi ja asiakaspalvelun sähköisen asioinnin investointeihin. Juvan kunnassa on parin vuoden välein tarkasteltu rakennusvalvonnan taksoja pienillä hinnan korotuksilla. Kuntaliiton oheistuksen mukaan rakennusvalvonnan menot suositellaan katettavaksi rakennusvalvonnan tuloilla. 

Luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä kunnalle maksun. Maksun perusteet määrätään taksassa maankäyttö- ja rakennuslain nojalla. Maksujen eli taksan perusteena on myös muita säännöksiä, kuten arava-, maaseutuelinkeino-, pelastus-, väestötieto-, uhkasakko- ja naapurisuhdelaki sekä näihin liittyvät asetukset.

Juvan kunnassa ympäristötoimensihteeri huolehtii rakennusvalvonnan laskutuksesta. Laskutus tehdään lupapäätöskohtaisesti. Esimerkiksi, jos päätöksessä on määrätty neljä katselmusta, mutta pyydät rakennustarkastajan suorittamaan vain kaksi katselmusta, laskutetaan kuitenkin neljän katselmuksen mukaisesti. 

Lataa tästä Juvan kunnan rakennusvalvonnan taksa (PDF.286kt)