Suoraan sisältöön

Juvan kunta kiristää varotoimenpiteitä koronaan aiempien lisäksi

Kunnanvirasto suljetaan 19.3.2020 alkaen toistaiseksi siten, että ainoastaan aulaan pääsy on mahdollista. Asiointipiste jatkaa aulassa toimintaansa. Nuorisopalvelut ja Toimintatalo on suljettu. Juvan kunnan linja-autovuorojen (Kaskii, Vuorenmaa, Koikkala, Siikakoski) liikennöinti keskeytetään. Haja-asutusalueen asiointireitit ajetaan normaalisti. Kuljetus asiointireiteille on tilattava kuljettajalta etukäteen. Julia-monipalveluauton toiminta keskeytyy toistaiseksi. Koulutoiminnan lähiopetukseen laajennuksia 0.-3. -luokkalaisille 23.3.2020 alkaen.

Tästä klikkaamalla voit lukea lisää

Maa-aineslupa

Maa-ainesten; soran, hiekan, kiven ja mullan ottamiseen tarvitaan maa-aineslain mukainen lupa.

Ympäristösihteeri käsittelee ja tekee viranhaltijapäätöksellä alle 40 000 kuution suuruiset maa-aineslupakohteet. Yli 40 000 kuution maa-aineslupakohteet ja pohjavesialueella olevat maa-aineslupa -asiat käsitellään ympäristölautakunnassa.

Lupa voidaan myöntää joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta enintään kymmeneksi vuodeksi kerrallaan. Luvanvaraisuus ei kuitenkaan koske tavanomaista kotitarveottamista: omille teille tai omiin rakennushankkeisiin voi maaltaan ottaa soraa ilman lupaa.

Lupakäsittely kestää kuulutus- ja valitusaikoineen yleensä kolme kuukautta. Lupakäsittelystä peritään kunnan maa-ainesmaksutaksan mukainen maksu.

Luvansaajan on lisäksi annettava kunnalle vakuus ottamisalueen jälkihoito- ja maisemointitöiden varalta.

Maa-aineslupien hakemuskaavakkeita on saatavissa ympäristöosastolta tai liitetiedostossa olevasta osoitteesta.

Maa-aineslupahakemus (PDF, 170kt) 
 

Täällä näkyvät voimassa olevat maa-aineslupahinnat (PDF, 46 kt).