Suoraan sisältöön

Juvan kunta kiristää varotoimenpiteitä koronaan aiempien lisäksi

Kunnanvirasto suljetaan 19.3.2020 alkaen toistaiseksi siten, että ainoastaan aulaan pääsy on mahdollista. Asiointipiste jatkaa aulassa toimintaansa. Nuorisopalvelut ja Toimintatalo on suljettu. Juvan kunnan linja-autovuorojen (Kaskii, Vuorenmaa, Koikkala, Siikakoski) liikennöinti keskeytetään. Haja-asutusalueen asiointireitit ajetaan normaalisti. Kuljetus asiointireiteille on tilattava kuljettajalta etukäteen. Julia-monipalveluauton toiminta keskeytyy toistaiseksi. Koulutoiminnan lähiopetukseen laajennuksia 0.-3. -luokkalaisille 23.3.2020 alkaen.

Tästä klikkaamalla voit lukea lisää

Kulttuurin riemua

Kulttuuri tuo ja luo iloa, virkeyttä ja uusia näkökulmia elämäämme. Taide ja kulttuuri tarjoavat elämyksiä ja tuovat ihmiset toistensa luo. Kunnan yhteiset perinteet ja tapahtumat ovat meille tärkeitä. Perinteet sitovat sukupolvet toisiinsa ja luovat nykyisyydelle merkityksen. Taide ja kulttuuri edistävät tutkitusti kaiken ikäisten terveyttä, hyvinvointia ja osallisuutta.

Juvalla kulttuuripalveluiden tavoitteena on edistää monipuolista kulttuuritoimintaa ja säilyttää kulttuuri yhtenä kunnan vetovoimatekijänä. Etelä-Savon ensimmäinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma 2019- 2021 ohjaa Juvan kulttuurin ja hyvinvoinnin rajapinnoilla olevaa toimintaa.

Kulttuuripalvelut ylläpitää ja kehittää Pattoin perintötalon ja Partalan museoalueen toimintaa. Kulttuurijärjestöt ja muut alan toimijat ovat keskeisiä palveluiden tuottajia yhteistyössä kunnan kanssa. Seurakunnan kanssa ylläpidetään paikkakunnan perinteitä toteuttamalla vuosittaisina tapahtumina kansallisen veteraanipäivän ja itsenäisyyspäivän juhlallisuudet. Kulttuuripalveluiden yhtenä painopistealueena on lastenkulttuuri. Juva kuuluu verkostomuotoiseen Lastenkulttuurikeskus Versoon.

Tapahtumia voi seurata tapahtumakalenterista ja uusia tapahtumia voi ilmoittaa klikkaamalla tästä. 

Kuusisto Johanna

Kulttuuri- ja nuoriso-ohjaaja

040 013 6176

johanna.kuusisto(at)juva.fi

Kulttuuriasioissa voit ottaa yhteyttä Johannaan.