Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Huitukanharjun luonnonsuojelualue

Huitukanharjun luonnonsuojelualue

Avoinna

Koko vuoden

Vuokraa pyörä ja tee retki Huitukkaan, Juvan Punkaharjulle ja etsi Repokivet.

Huitukan-Myllyjoen luonnonsuojelualue kattaa Huitukanharjun viiden kilometrin mittaisen harjuselänteen Sääksjärveltä Keihäslammille saakka. Pitkän ja kapean, vesistöjen rajaaman harjun laella kulkee vanha kärrytie, jolta avautuvissa hienoissa maisemissa viihtyy pidemmänkin aikaa. 

Alueella on viitteitä historiallista ja esihistoriallisista rakennelmista, kuten 1. maailmansodan aikaisista puolustusvarustuksista, kivikautisista asuinpaikoista ja pyyntikuopista. Kohteita ei tällä hetkellä ole merkitty maastoon. Vuoreinen- ja Sourujärvien välisessä niemessä sijaitsevat Repokivet ovat vanhastaan suosittu retkeilykohde. Huitukanharjun alueella on hyvät sienestys- ja marjastusmaastot. Luontoretken lomassa voi evästauon viettää vaikkapa kelopuulla istuskellen. 

Saapuminen alueelle

Alueelle pääset helpoiten polkupyörällä Vehmaan suunnalta Huitukan harjukierros -pyöräilyreitin merkintöjä seuraamalla: käänny Pieksämäentieltä Huitukantielle ja jatka tietä harjujaksolle saakka. Autolla alue on helpointa saavuttaa Vuorenmaan kautta: käänny Vuorenmaantieltä Mutaseläntielle ja aja Sääksjärventien alkuun. Harjuselännettä pitkin kulkeva Sääkjärventie on kivinen ja kapea, eikä sovellu henkilöautolla ajettavaksi. 

Alueella voi vapaasti nauttia luonnonrauhasta, mutta tulenteko on ehdottomasti kielletty kautta vuoden.