Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Hiiden polut ja Metsänväkitaival

Hiiden polut ja Metsänväkitaival

Yhteystiedot

Hiidenmaan retket ry:n puheenjohtaja Eero Laurikainen, +358 400 254 851

eero.laurikainen(at)lomaasunto.fi

Avoinna

Koko vuoden

Hiidenmaan metsäpolkuja värittävät jylhät vuorimaisemat, hiljaiset ja kirkasvetiset metsälammet sekä kuohuvat kosket.

Vanhat torpat kaskiraunioineen, museotilat, pärehöylät, savusaunat ja rahtitiet kertovat metsäkansan elämästä. Reitti kiertelee Saimaan Luonterin rantamaisemissa, ja polkujen varrella on useita laavuja ja levähdyspaikkoja. Reitistön varrella sijaitsee myös eräs Juvan Saimaa Geopark -kohteista, Enkelinpesä, josta voit lukea lisää tätä linkkiä klikkaamalla

Neitvuoren ympäristössä kulkevat reitit mukaan lukien, Hiiden polut -retkeilyreitistön kokonaispituus on noin 60 kilometriä. Reitti kulkee sekä maastossa että metsäteitä pitkin. Kierrosten kestoksi voi valita ajan tunnista muutamaan päivään. 

Juvan puolella Hiiden poluille ja Metsänväki-kierrokselle pääsee Siikakoskelta, Mikkelissä polut alkavat Neitvuoren alueelta. Voit lähteä poluille myös Laurinkodalta, Enkelinpesän paikoituslevikkeeltä tai Kannuslahdentien ja Kannuslahden metsätien risteyksen paikoitusalueelta. Noin seitsemän kilometrin mittainen Enkelinpesän kierros -rengasreitti alkaa ja päättyy Enkelinpesän paikoituslevikkeelle. Hiiden polkuja hallinnoi ja ylläpitää Hiidenmaan Retket ry.  

Lisätietoja Neitvuoren-Luonterin reiteistä löytyy Luontoon.fi -sivustolta. 

Lue Hiidenmaan poluista kertova Juvan lehden artikkeli tästä linkistä.  

Kartta Juvalla kulkevista retkeilyreittiosuuksista on päivitetty.

Hiidenmaan polut kulkevat Juvan ja Mikkelin alueilla. Juvan puolella Hiidenmaan polut liittyvät pidempään, Metsänväentaipaleen nimellä tunnettuun retkeilyreitistöön. Juvan puolella risteilevän polkuverkoston kartta on nyt päivitetty ja se on ladattavissa oheisista linkeistä. Kartan painoversiota on pian saatavissa esitepisteistä kautta Juvan. 

Hiidenmaan polut, Metsänväkitaival - ensimmäinen karttalehti
Hiidenmaan polut, Metsänväkitaival - toinen karttalehti