Essoten 6.4.2021 antamien koronasuositusten perusteella Juvan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen ja alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittua 12.4.2021 alkaen. Muut rajoituksen säilyvät ennallaan. Turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia on noudatettava tehostetusti kaikessa toiminnassa.
 • 08.04.2021
 • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Lukiolaiset palaavat lähiopetukseen 12.4.2021

Essoten 6.4.2021 antamien koronasuositusten perusteella Juvan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen ja alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittua 12.4.2021 alkaen. Muut rajoituksen säilyvät ennallaan. Turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia on noudatettava tehostetusti kaikessa toiminnassa.

Koronasuositukset ja rajoitukset Juvalla 12.4.2021 lukien

Kaikille yhteiset suositukset

 • Käytä kasvomaskia kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.
 • Vältä kaikkia oman talouden ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja.
 • Turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia on noudatettava tehostetusti.
 • Älä mene sairaana töihin, kouluun tai mihinkään kodin ulkopuolelle.
 • Jos oireilet lievästikin, mene testiin. Lue täältä ohjeet testiin hakeutumisesta Essoten alueella.
 • Essoten suositukset ovat luettavissa: Essoten tilannekuva koronaviruksen suhteen.

Maskisuositukset
Kasvomaskia on käytettävä kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.

Juvalla Essote järjestää maksijakelun vähävaraisille Toimintatalolla (Juvantie 7, käynti alapihan puolelta) torstaisin klo 11.00-11.30. Yhdyshenkilönä on Marjaana Huhtinen, puh. 0400 227 924, marjaana.huhtinen@essote.fi

Tilaisuudet, tapahtumat, kokoontumiset

Yleisötilaisuuksia suositellaan vältettäväksi sisä- ja ulkotiloissa. Kunta ei järjestä omia tilaisuuksia. Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 6 hengen yleisötilaisuudet ja julkiset kokoontumiset 22.4.2021 saakka.

Mikäli on pakottava tarve järjestää tilaisuus, on noudatettava seuraavaa:

 • osallistujien määrä rajataan korkeintaan 6 henkilöön
 • osallistujat käyttävät kasvomaskeja koko ajan
 • tilaisuudessa huomioidaan turvavälit
 • ruoka- tai juomatarjoilua ei järjestetä

Asiointi Juvan kunnan toimipisteissä

Asiakkaiden ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia kaikissa kunnan toimipaikoissa.

Kunnanvirasto on suljettu yleisöltä toistaiseksi. Asiointia suositellaan etäyhteyksin tai ajanvarauksella. Kunnanviraston asiointipiste palvelee, soitettava ovikelloa. Kunnanviraston tilojen ulkopuolinen käyttö on kielletty.

Toimintatalo on suljettu ulkopuoliselta käytöltä toistaiseksi. Kuntouttava työtoiminta jatkuu.

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatuksen huoltajien on käytettävä kasvomaskia lapsen vienti- ja hakutilanteissa. Avoimen varhaiskasvatuksen perheryhmätoiminta on suljettu toistaiseksi.

Koulut ja oppilaitokset

Peruskoulujen opetus järjestetään kaikilla vuosiluokilla lähiopetuksena. Terveysturvallisuuden lisäämiseksi jaetaan yläkoulussa kasvomaskit myös oppilaskäyttöön.

Lukion opetus toteutetaan lähiopetuksena 12.4.2021 alkaen. Opiskelijoiden ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia.

Kunnankirjasto
Kunnankirjastossa voi olla enintään 10 henkilöä samanaikaisesti. Kirjaston kaikki tapahtumat ja ryhmäkäynnit on peruttu toistaiseksi, tai ne toteutetaan ainoastaan etänä virtuaalisesti. Kirjastossa asioivien ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia.

Vesiliikuntakeskus Sampola
Uimahalli ja kuntosali ovat suljettuina toistaiseksi. Tiloja on avattu rajoitetusti. Lue lisää allastilojen vuokraamisesta.

Sisäliikuntatilat
Sisäliikuntatilojen käyttö: Yli 18-vuotiaiden harrastetoiminta kunnan tiloissa on tauolla toistaiseksi. Kokoontuvissa ryhmässä on huomioitava henkilömäärärajoitus 10 henkeä samassa tilassa sekä hygienia- ja turvallisuusohjeet.

Ryhmän vastaavan on toimitettava tarvittaessa tieto ryhmän osallistujista. Lasten saattajien lähikontaktia on vältettävä ja heidän on käytettävä kasvomaskia vienti- ja hakutilanteissa.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niillä voi harjoitella omatoimisesti. Myös ulkoillessa on huomioitava voimassa olevat suositukset ja pidettävä turvavälit. Käyttäjien vastuulla on ohjeiden huolehtiminen.

Nuorisotilat
Nuorisotilat ovat suljettuna toistaiseksi. Yläkoululaisille ja sitä vanhemmille nuorille tarkoitettu Nettinuokkari päivystää Discordissa koulupäivän jälkeen.

Kansalaisopisto
Järvi-Saimaan kansalaisopisto noudattaa voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia. Opisto tiedottaa erikseen tarkemmin rajoitusten vaikutuksista sen toimintaan.

Sosiaali- ja terveyspalvelut Essote tiedottaa erikseen sosiaali- ja terveyspalveluja koskevista suosituksista ja rajoituksista.

Työnantajat ja työntekijät: etätyö ja kasvomaskien käyttö

Etätyötä suositellaan edelleen niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Valtakunnallinen etätyösuosituksen voimassaolo jatkuu valtioneuvoston 23.10.2020 tekemän päätöksen perusteella toistaiseksi ja perusteita voimassaolon jatkamiseksi tarkastellaan uudelleen 30.6.2021 mennessä. Lisäksi työpaikoilla on myös edistettävä työjärjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. Lue lisää: Ministeriöt tarkastelivat valtakunnallisen etätyösuosituksen voimassaoloa – perusteet voimassaololle ovat edelleen vahvat

Essoten linjausten mukaisesti suositellaan kasvomaskin käyttöä työpaikoilla, joissa työskentelee useita henkilöitä. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös tehtävissä, joissa ei voida välttää lähikontakteja, esimerkiksi parturit/kampaajat, hoitolat, asiakaspalvelutyö.

Lisätietoja
kunnanjohtaja Mervi Simoska, puh. 0400 136 202
hallintojohtaja Antti Kinnunen, puh. 0400 121 261
sivistysjohtaja Anne Haakana, puh. 0400 136 170
rehtori Kari Leskinen, puh. 040 5154 729 
liikuntakoordinaattori Jani Korhonen, puh. 040 751 8262.

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta