Suoraan sisältöön


PÄIVITYS 27.3 klo 14:15 Putkirikko on korjattu ja vedenjakelua ollaan palauttamassa normaaliksi. Mikäli vedessä esiintyy sameutta, juoksuttakaa vettä hanan kylmältä puolelta kunnes vesi kirkastuu. Järvi-Saimaan Palvelut Oy, p. 050 400 8011​
-----

Häiriötiedote​ 27.3.2024

Juvan Inkilänkosken alueella korjataan vedenjakeluverkoston vuoto tänään 27.3. Vuodonkorjauksesta aiheutuu vedenjakelukatko, alkaen noin klo 10.30. Vedenjakelukatko voi kestää useita tunteja. Kartta vuotoalueesta ohessa. Kartta 27.3.2024 Inkilänkoski

Katkon piiriin jääville kiinteistöille on lähetetty tekstiviesti, jossa kehotettiin varaamaan käyttövettä katkon ajaksi. Mikäli asut katkoalueella, etkä saanut tekstiviestiä, niin käy lisäämässä yhteystietosi tiedotusjärjestelmään oheisesta osoitteesta: https://juva.fi/hairiotiedotus.

Vesikatkon jälkeen vedessä saattaa ilmetä värihaittaa. Pyydämme juoksuttamaan vettä reilusti hanan kylmältä puolelta, kunnes vesi kirkastuu.

Pahoittelemme korjaustöistä aiheutuvaa haittaa.

Anne Ruotsalainen, Järvi-Saimaan Palvelut Oy

p. 050 400 8011

Kololahden hiidenkirnut

Kololahden hiidenkirnut

Avoinna

Koko vuoden

Juvan Enoveden-Luonterin maisemissa on monia kiehtovia luontokohteita, joista eräitä ovat Kololahden hiidenkirnut.

Hiidenkirnut ovat vuosituhansien takaa jääkaudelta peräisin olevia kirnumaisia tai lieriömäisiä, kallioon hioutuneita kuoppia ja syvennyksiä.

Hiidenkirnut ovat syntyneet jäätikköjen sulamisvesien pyörittäessä kiveä tai kiviä kallionkolossa. Nämä pyörre- eli jauhinkivet ovat vuosikymmenten- ja satojen kuluessa hioneet kallioon nykyisin näkyvät syvennykset. 

Kololahdessa on kolme erillistä hiidenkirnua. Hiidenkirnujen leveys vaihtelee muutamista kymmenistä senteistä noin pariin metriin, ja syvyyttä kirnuilla on joidenkin kymmenien senttimetrien verran. Hiidenkirnuja ympäröivät jylhänkomeat kallioseinämät ja kirnujen läheisyydestä avautuu komeat maisemat Saimaan Enovedelle. 

Hiidenkirnuille johtaa viitoitettu polku Koikkalasta Pihlajasaloon vievän tien varrelta. Kirnujen sijainti näkyy Juvan matkailukartasta, jota pääset katsomaan tätä linkkiä seuraamalla.

Hiidenkirnuista kerrotaan lisää Satunnainen retkuilija -blogissa, jonne pääset tätä linkkiä seuraamalla.  Satunnainen retkuilija on kuvannut hiidenkirnuja myös videolle, klipin pääset katsomaan tästä linkistä.