Suoraan sisältöön

Kunnan toiminnot poikkeustilanteessa.

Meneillään oleva koronaviruspandemia vaikuttaa meihin kaikkiin, myös Juvan kunnan eri toimipisteiden toimintaan. Poikkeustilan aikana kunnan eri toimipisteet palvelevat eri tavoin, ja osa toiminnoista on tilapäisesti suljettu.

KUNNANVIRASTO

Kunnanvirasto suljetaan 19.3.2020 alkaen toistaiseksi siten, että ainoastaan aulaan pääsy on mahdollista. Asiointipiste jatkaa aulassa toimintaansa. Mikäli kunnanvirastolla haluaa asioida, on se mahdollista vain ajanvarauksella. Asioinnissa suositaan etä- ja puhelinyhteyksiä. Kunnanviraston yhteispalvelupisteen puhelinnumero on 040 755 1100.  Henkilöstön yhteystiedot näet tätä linkkiä seuraamalla. 

Kunnalle osoitetut postit voi jättää joko kunnanviraston postilaatikkoon, viraston asiointipisteeseen tai lähettää kunnan sähköpostiin juva.kunta@juva.fi. 

Mikäli käyntisi palvelupisteessä on välttämätöntä, pyydämme noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja välttämään lähikontaktia. Mikäli sinulla on flunssan oireita, olet matkustanut ulkomailla tai olet koronaviruksen altistusketjussa, pyydämme asioimaan puhelimitse tai sähköpostitse. Pandemia-aikana yhteispalvelupisteen puhtaanapitoa on tehostettu.


SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT, JUVAN HYVINVOINTIKESKUS

Toimisto puh. 040 013 5035 tai puh. 040 013 5033
Ajanvarausten peruutukset ja muut ei-ajanvaraukseen liittyvät kysymykset.

Kiireellinen vastaanotto
23.3.2020 alkaen ma – pe klo 8 – 16, ajanvaraus puh. 020 690 252
Päivystysapu 116 117  ympäri vuorokauden.

Muuna aikana lääkäripäivystys Mikkelin keskussairaalan yhteispäivystyksessä.

Päivystysapu 116 117 palvelee ympäri vuorokauden
Päivystysavun numerossa tehdään hoidon tarpeen arviointi ympäri vuorokauden, kun kyseessä on päivystyksellinen vaiva.
Päivystyshoito tarkoittaa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen edellyttämää välitöntä, yleensä alle vuorokauden kuluessa tapahtuvaa, arviointia ja hoitoa. Kyse on tilanteesta, jossa hoitoa ei voida siirtää seuraavaan päivään.

Hätätapauksessa yleinen hätänumero 112.

Juvan hyvintointikeskuksen sivuille on koottu kaikkien sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteystiedot. Juvan hyvintointikeskuksen yhteystiedot näet tätä linkkiä seuraamalla.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa ESSOTE. ESSOTE:n sivuille pääset tätä linkkiä seuraamalla. 


ASIOINTI- JA JOUKKOLIIKENNE

Juvan kunnan linja-autovuorojen (Kaskii, Vuorenmaa, Koikkala, Siikakoski) liikennöinti keskeytetään. Tarvittavat koulukuljetukset hoidetaan taksikuljetuksin. Haja-asutusalueen asiointireitit ajetaan normaalisti, Siikakosken asiointireitti ajetaan taksilla. Kuljetus asiointireiteille on tilattava kuljettajalta etukäteen.

Julia-palveluauton toiminta on keskeytetty toistaiseksi. 

Lisätietoja: kuljetussihteeri Päivi Toivari, puh. 040 520 1686.


TYÖELÄMÄPALVELUT

Toimintatalo on suljettu. Ryhmätoiminta ja kuntouttava työtoiminta on keskeytetty toistaiseksi, ja Toimintatalon tapahtumat peruttu 31.5.2020 saakka.

Viikoittainen kauppojen ylijäämäruoan jako on jatkossa perjantaisin klo 9.  Ruokakassit tehdään Toimintatalolla valmiiksi, ja ne voi noutaa Toimintatalon ovelta. Ruokakassin sisältöön ei ole mahdollista vaikuttaa. Emme voi myöskään taata, että kaikille hakijoille riittää ruokakassia. Kassien määrä ja sisältö riippuu siitä, minkä verran ruokaa kaupoista saamme. Ruokakasseja annetaan 1 kassi hakijaa kohden, joten valitettavasti naapurille, mummolle tai kaverille ei ole mahdollista samalla viedä ruoka-apua.

Lisätietoja: Kirsi Mielonen, puh. 0400 136 210.


OPETUS JA VARHAISKASVATUS

Kaikille halukkaat 0.–3.-luokan oppilaat, erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat oppilaat voivat olla lähiopetuksessa.  Hallituksen uuden linjauksen mukaan kouluun ei kuitenkaan ole pakko mennä. Hallitus suosittelee edelleen kaikille oppilaille etäopiskelua, mikäli se perheessä on mahdollista.

4.-6. -luokan oppilaille, yläkoululaisille ja lukiolaisille opetus järjestetään etäopetuksena. 

Koulut ovat informoineet koulujen käytössä olevan Wilma-viestintäpalvelun kautta oppilaiden huoltajia opetusjärjestelyistä. 

Lisätietoja: Kirkonkylän koulu Olli Kossila, puh. 040 508 3826, Hatsolan koulu Velimatti Salmi, puh. 040 013 6198, Paatelan koulu Aappo Laitinen, puh. 040 714 5630, Kuosmalan koulu Pekka Lampinen, puh. 040 714 5626 sekä yläaste ja lukio Sannamari Kiljunen, puh.  040 515 4729.


VAPAA-AIKATOIMI

Vapaa-ajan palvelut ovat suljettuina tiistaista 17.3.2020 alkaen. Nuorisotilat ovat suljettuina, samoin liikuntasalit, uimahalli ja kuntosali.  Etsivä nuorisotyö jatkaa kuitenkin normaalia toimintaansa. Vapaa-aikatoimen järjestämät tapahtumat on peruttu 31.5.2020 saakka.

Nettinuokkari avautuu 27.3. klo 14. Palvelu toimii Discord-ohjelmassa, ja sinne pääsee mukaan tämän linkin kautta: https://discord.gg/VNfDyB

Lisätietoja: nuoriso-ohjaaja Tarja Himanen, puh. 040 707 8243 ja etsivä nuorisotyöntekijä Henri Hurri, puh. 0400 135 095.


TOENPERÄN JUVAN KIRJASTO

Toenperän Juvan kirjasto on suljettu. Kirjastoauto ei kierrä palvelureitillään.
Kaikki tapahtumat ja tilaisuudet on peruttu 31.5.2020 saakka. 

Toenperän Juvan internetsivuille ja e-lainausaineistoon pääset tätä linkkiä seuraamalla.


JÄRVI-SAIMAAN KANSALAISOPISTO

Järvi-Saimaan kansalaisopiston toiminta on päättynyt tämän lukukauden osalta. Järvi-Saimaan kansalaisopiston internetsivuille pääset tätä linkkiä seuraamalla.