Kunnan vapaa-aikapalveluissa on mietitty erilaisia tapoja piristää kuntalaisten kavennettua arkea. Vapaa-aikapalvelut haluavat omalta osaltaan tukea kuntalaisten viihtyvyyttä kotona ja ulkona olevilla lähiliikuntapaikoilla.
  • 24.03.2021
  • Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Vapaa-aikapalvelut haluaa ilahduttaa ja osallistaa kuntalaisia

Kunnan vapaa-aikapalveluissa on mietitty erilaisia tapoja piristää kuntalaisten kavennettua arkea. Vapaa-aikapalvelut haluavat omalta osaltaan tukea kuntalaisten viihtyvyyttä kotona ja ulkona olevilla lähiliikuntapaikoilla.

Vielä on talvea jäljellä nauttia talvilajeista ja aina on myös hyvä sää tarttua hyvään kirjaan. Nuorisopalvelut päivystää nettinuokkarilla Discordissa, Sampolan nuorisotalon ollessa kiinni. 

Bingokevät kannustaa liikkumaan ja lukemaan

Vapaa-aikapalvelujen bingokevät tarjoaa liikkumiseen, lukemiseen ja luovaan toimintaan kannustavaa tekemistä. Voit halutessasi osallistua vaikka kaikkiin bingoihin. Bingot saat Juvan kunnankirjastolta, Juvan kunnan netti- ja Facebook –sivuilta. Palauttamalla bingon siinä mainittuun päivämäärän mennessä osallistut arvontaan. Jokaisessa bingossa on aiheeseen sopivat palkinnot!  Olisi hauskaa saada suoritetuista ruuduista esimerkiksi kännykkäkameralla otettuja kuvia Juvan kunnan Facebook –sivuille bingopostausten alle. Jokainen kuva on samalla arpalippu arvontoihin. 

Nuorisopalvelut toteuttavat historiansa ensimmäisen pääsiäisrallin. Pääsiäisralli on Juvan kouluikäisille lapsille ja nuorille suunnattu pääsiäisleikki, jossa tavoitteena on löytää seitsemän piilotettua vinkkiä kirkonkylästä. Mitä enemmän vinkkejä löydät, sitä paremmat palkinnot saat. Joka päivä paljastuu yksi kohde, ensimmäinen paljastettiin ma 22.3. ja viimeinen paljastetaan su 28.3. Ei hätää, vielä ennätät matkaan mukaan. Ohjeet löydät Juvan kunnan netti- ja Facebook –sivuilta.

Lukuhaasteita ja elokuvia kunnankirjastolta

Kunnankirjasto halusi ilahduttaa etänä opiskelevia nuoria lähettämällä heille kirjeen. Kirje sisältää kirjavinkkauksia, lukubingon ja blackout poetryn tekotarpeet. Kirjastolla on lapsille ja aikuisille myös omat lukubingot. 

Kirjasto haluaa muistuttaa kaikkia kuntalaisia, että kirjoja voi varata etukäteen verkkokirjaston kautta https://lumme.finna.fi/. Varaaminen ei maksa mitään, ainoastaan hakematta jääneestä varauksesta veloitetaan 1e. Lukemiseen haastetta kaipaavat voivat kokeilla bingon lisäksi erilaisia lukuhaasteita. Lukemon sivustolle on koottu eri tahojen lukuhaasteita. Sieltä voit valita mieluisimman. Sivuille pääset tästä linkistä https://lukemo.fi/ajankohtaista/vuoden-2021- lukuhaasteet/ . Kirjasto haluaa myös muistutella Viddlasta. Viddla on elokuvapalvelu, johon pääsee kirjautumaan omalla kirjastokortillasi ja salasanalla. Kukin asiakas (eli kirjastokortti) voi katsoa max. 2 elokuvaa kuukaudessa. Selaimeksi suositellaan Chromea. Viddlaan pääset kirjautumaan tämän linkin kautta https://viddla.fi/

Luovuutta voi käyttää meneillään olevassa Gottlund –runokilpailussa, jossa teemana on Matka. Runot 30.4.2021 mennessä Juvan kulttuuripalvelut, PL 28, 51901 Juva. Säännöt ja lisätietoja www.juvankulttuurisivut.fi. 

Neulekahvilaa ja luontoaktiviteetteja

Kulttuuri- ja työelämäpalveluiden yhteisellä ”Luovuudella voimaa ja viihtyvyyttä – hankkeen” ryhmätoiminnoista tiedotetaan saman nimisellä Facebook –sivulla. Hankkeelle on saatu Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta.  Hankkeessa tuotetut toiminnot ovat kuntalaisille ilmaisia. Kevätperjantaisin klo 14 -18 toimii Juvan Käsityöläiset ry:n toteuttama neulekahvila. Koronatilanne on kahvilassa otettu huomioon niin, että voit hakea langat ja ohjeet Hildurista (Juvantie 2) kahvilan aukioloaikoina ja neuloa aikasi ratoksi kotona. Saat henkilökohtaisen neuvonnan työn alkuun pääsemiseksi. Materiaalit ovat maksuttomia. Muista toiminnoista tiedotetaan kevään mittaan, kun tautitilanne toivon mukaan helpottaa.

Vapaa-aikapalvelut kannustavat liikkumaan keväisessä luonnossa. Hasamäen rinnekausi on vielä käynnissä sekä hiihtoladut kunnossa. Kirjastolta on lainattavissa myös lumikengät talviseen kävelyyn. Lumien sulettua retkeilykausi käynnistyy ja mm. Gottlundin kierros, Partalan polku ja Pattoin talvitie odottavat retkeilijöitä. Saimaa Geopark –kohteisiin voit tutustua Sarkaslammen geopolulla ja Hiidenmaan polulla. Lisätietoja saat Juvan kunnan nettisivuilta. 
 

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta