Juvalla puretaan koronapandemian aiheuttamia poikkeustoimenpiteitä. Juvalla perusopetus siirtyy maamme hallituksen päätöksen mukaisesti lähiopetukseen 14.5. alkaen. Lukio jatkaa lukuvuoden loppuun saakka etäopetuksessa.  Palveluauto Julian liikennöinti käynnistyy 14.5. ja jatkuu aina 29.5. saakka. Yksinyrittäjien tukien käsittely jatkuu.
  • 07.05.2020
  • Asuminen ja ympäristö, Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Perusopetus lähiopetukseen, lukio jatkaa etäopetusta

Juvalla puretaan koronapandemian aiheuttamia poikkeustoimenpiteitä. Juvalla perusopetus siirtyy maamme hallituksen päätöksen mukaisesti lähiopetukseen 14.5. alkaen. Lukio jatkaa lukuvuoden loppuun saakka etäopetuksessa. Palveluauto Julian liikennöinti käynnistyy 14.5. ja jatkuu aina 29.5. saakka. Yksinyrittäjien tukien käsittely jatkuu.

Juvalla perusopetus siirtyy maamme hallituksen päätöksen mukaisesti lähiopetukseen 14.5.2020 alkaen. Lukio jatkaa lukuvuoden loppuun saakka etäopetuksessa.

Palveluauto Julian liikennöinti käynnistyy myös 14.5.2020 ja jatkuu aina 29.5.2020 saakka. Yksinyrittäjien tukien käsittely jatkuu.

Juvalla valmistaudutaan peruskoulujen avaamiseen lähes kahden kuukauden etäopetuksen jälkeen. Opetus ja varhaiskasvatus järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeiden mukaisesti huomioiden paikalliset olosuhteet. Opetuksessa pyritään välttämään tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Erityistä huomioita kiinnitetään ruokailun järjestämiseen ja opetustiloihin. Isoja kokoontumisia, kuten kevätjuhlia, ei järjestetä. Käsienpesu- ja yskimishygieniaohjeita noudatetaan tutuksi tulleeseen tapaan.

- Jokainen koulu on tehnyt omat suunnitelmansa siitä, miten ohjeistuksia toteutetaan käytännössä. Kouluilla on järjestelyt hyvällä mallilla: koulut ovat valmiita ottamaan lapset ja nuoret vastaan taas 14.5.2020, kertoo sivistysjohtaja Anne Haakana.

Niin Juvalla kuin muissakin kunnissa pääsääntöisesti lukuvuoden lopun kuljetukset hoidetaan voimassa olevilla sopimuksilla. Koulujen viestintäkanava Wilman kautta on toimitettu perheille tietoa kuljetuksista.

Julia liikenteeseen, lainaaminen onnistuu

Juvan keskustaajamassa liikennöivä Julia-palveluauto liikennöi jälleen 14.5.2020 alkaen. Se palvelee 29.5.2020 saakka. Julia on asiakkaiden käytettävissä arkisin klo 9-13. Tilaisnumero on edelleen 0400 135 100. Kesän jälkeen Julia liikennöi jälleen elokuun alkupuolelta lähtien. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Toenperän Juvan kirjastosta voi jälleen lainata kirjoja. Juvan kirjastosta voi noutaa varauksen tai lainata aineisto maanantaista perjantaihin klo 10-16. Kirjastojen ovissa on tarkemmat ohjeet, kuinka toimia. Lisätietoja lumme.finna.fi ja Juvan kirjaston asiakaspalvelu puh. 040 868 0519.

Yksinyrittäjien tukien käsittely jatkuu

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt 250 miljoonaa euroa yksinyrittäjien tukemiseen koronaepidemian aiheuttaman tilapäisesti heikentyneen taloudellisen
tilanteen vakauttamiseksi. Tuen suuruus on 2000 euroa yrittäjää kohden. Juvalla tukea on haettu aktiivisesti.

- Meille hakemuksia on tullut 74. Olemme käsitelleet hakemukset tiimissämme ripeästi ja saaneet maksuun jo 65, kertoo Juvan kunnan kehittämispäällikkö Mika Kärki.

Kärki kertoo, että maakunnassa yksinyrittäjien tukea on haettu aktiivisesti. Päätöksiä on tehty jo kaikissa kunnissa. – Meillä Juvalla laadimme selkeän ohjeen hakijoille. Hakemukset on tehty pääosin hyvin, ja harvalta on tarvinnut pyytää lisäselvityksiä, kiittelee Kärki. Hän muistuttaa, että tukipäätösten valmistelussa noudatetaan työ- ja elinkeinoministeriön säädöksiä, joita ovat mm. yritystoiminnan päätoimisuus, YELrekisteriin kuuluminen ja koronan todellinen vaikutus yritystoimintaan heikentävästi.

Kärki muistuttaa, että yrityksille korona vaikuttaa eri tavoin ja eri aikaan. –Yksinyrittäjien tukea voi hakea yrityksensä kotikunnalta aina tämän vuoden syyskuun
loppuun saakka. Huomioon otetaan koronan vaikutukset 1.3.2020 alkaen enintään 31.8.2020 saakka. Kannattaa pitää tämä tukimuoto mielessä, kehottaa Kärki.

Ely-keskusten ja Business Finlandin kautta on myös saatavissa erilaisia tukia yrityksille koronan aiheuttamiin taloudellisiin vaikutuksiin. Yrittäjien on myös mahdollista hakea työttömyysturvaa määräajaksi te-toimistosta. Myös Finnvera rahoittaa yrityksiä. Yrittäjän kannattaa keskustella rahoituksesta myös oman pankin kanssa. Lisätietoja eri tukimahdollisuuksista on saatavissa Juvan kunnan internetsivujen lisäksi mm. työ ja elinkeinoministeriön sivuilta osoitteessa www.tem.fi/koronavirus/toimintaohjeitayrityksille.

Liikkumaan ja harrastamaan

Ulkoliikuntapaikat voidaan avata 14.5.2020 alkaen. Näin tehdään myös Juvalla. Pitää muistaa, että liikuttaessa on muistettava voimassa olevat ohjeet. Toukokuun loppuun
saakka on sallittu enintään 10 hengen kokoontumiset.

Lisätietoja: 

kehittämispäällikkö Mika Kärki, puh. 0400 135 087 
sivistysjohtaja Anne Haakana, puh. 0400 136 170 
kuljetussihteeri Päivi Toivari, puh. 040 520 1686.

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta