Viime aikoina Mikkelin seudulla on ilmennyt uusia koronavirustapauksia useina päivinä. Huolimatta määrien lisääntymisestä, eivät terveysviranomaiset ole kiristäneet alueellisia suosituksia.
  • 29.09.2020
  • Juvan kunta

Koronatilanne edelleen rauhallinen Juvalla

Viime aikoina Mikkelin seudulla on ilmennyt uusia koronavirustapauksia useina päivinä. Huolimatta määrien lisääntymisestä, eivät terveysviranomaiset ole kiristäneet alueellisia suosituksia.

 – Tilannetta seurataan tarkoin ja toimimme terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti. On hyvä muistaa noudattaa voimassa olevia suosituksia, joihin olemme jo keväästä tottuneet, toteaa kunnanjohtaja Mervi Simoska.

Ohjeiden mukaisesti

Viime päivinä on ollut runsaasti esillä mm. suojamaskien käyttö koronan torjunnassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on ohjeistanut niiden käytöstä ja näitä ohjeita on sovellettu koko maassa. Ohjetta on tällä viikolla päivitetty ottaen huomioon epidemian mahdollinen alueellinen kiihtyminen ja leviäminen. Päivitettyihin ohjeistuksiin voit tutusta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla tämän linkin kautta. 

Juva kuuluu Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän alueeseen, johon myös Mikkeli kuuluu. Vaikka uusia koronatartuntoja on alueella ilmennyt viime aikoina, eivät Essoten terveysviranomaiset ole antaneet uusia suosituksia esimerkiksi maskien käytöstä. Tiettyjä suosituksia Essote on antanut Mikkeliin.

Simoska korostaa, että edelleen on syytä välttää suurien väkijoukkojen kokoontumisia, huolehtimaan käsihygieniasta sekä pitämään turvavälejä. Mikäli turvavälejä ei voida pitää, voi silloin halutessaan käyttää maskia.

Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Korona koskettaa kaikkia yhteiskunnan osa-alueita. Se on haastanut eri toimijoita kehittämään ja tiivistämään yhteistyötään.

- Meillä on maakunnassa hyvä yhteistyö eri viranomaisten kesken. Seuraamme tiiviisti tilannetta ja mahdollisia alueellisia ohjeita tehdään yhteistyössä Essoten ja muiden viranomaisten kanssa, kertoo Simoska.

Lähtökohtaisesti maskien hankinta on jokaisen omalla vastuulla. Essoten alueella mm. maskien jakoa vähävaraisille koordinoi Essote ja suojamaskeja on mahdollista noutaa Juvalla Toimintalolta torstaisin klo 10-12.

Juvan kunta tiedottaa kanavissaan erityisesti kuntakohtaisista ohjeistuksista, jos sellaisiin on aihetta. Tällä hetkellä Juvalla noudatetaan Essoten ja THL:n ohjeita, jotka löytyvät www.thl.fi ja www.essote.fi –sivuilta sekä kunnan eri kanavista.