Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Soppakalat lähijärveltä - ohjattuja kalastusretkiä ja kirjolohen pilkintää

Soppakalat lähijärveltä - ohjattuja kalastusretkiä ja kirjolohen pilkintää

Avoinna

Koko vuoden

Lukuisten järvien Juvalla kala nappaa talvellakin. Pilkkiä voit luonnonvesissä ja Samusenlahden kirjolohilammikolla. Pilkkiretken voit tehdä myös kokeneen oppaan johdolla.

Juvalla on paljon luonnonvesiä, ja pilkkionneaan voi jokamiehenoikeuksien nojalla koettaa sekä Saimaalla että sisäjärvillä kautta Juvan. Ohjattuja pilkkiretkiä Juvalla tarjoaa PK-Kalamatkat Oy kokeneen kalastusoppaan, Pasi Kokkosen johdolla. 

Kaskiin kylällä sijaitsevalla Samusenlahden onkilammikolla siiman päähän voi saada jalokalaa, sillä lammen kirjolohikantaa vahvistetaan toistuvin istutuksin. Samusenlahden palveluihin kuuluu myös kota, jossa kalastuksen lomassa voi nauttia eväistä ja kuumasta juomasta, tai vaikka loimuttaa saaliiksi saadun kirjolohen.

Pilkkiretkiä Juvan salaisille apajille

PK-Kalamatkojen yrittäjä Pasi Kokkonen tarjoaa unohtumattomia kalastus- ja venematkoja Etelä-Saimaan alueella myös talvella. Palveluihin kuuluvat tarpeidesi mukaan räätälöidyt kalamatkat kokeneen oppaan johdolla. PK-Kalamatkat huolehtii puolestasi tarvittaessa koko elämyspaketin kalastuslupien hankinnasta majoitukseen.

Tiedustelut ja lisätietoja löydät PK-Kalamatkat Oy:n internetsivuilta tätä linkkiä seuraamalla. Voit myös soittaa tai laittaa viestiä Pasille, puh. 050 086 0032, email pkkalamatkat@gmail.com 

Punalihaisen pilkintää Samusenlahden kirjolohilammella

Juvalta Puumalaan johtavan maantien siltapenkereen Sulajärvestä erilleen kuromassa, noin 5 hehtaarin laajuisessa virkistyskalastuslammikossa on runsas kirjolohikanta, jota ylläpidetään toistuvin istutuksin. Samusenlahdessa on runsaasti myös luonnonkalaa, jota kirjolohet käyttävät ravintonaan.

Lupahinnat ja myyntipisteet
3 h/1 lohikala: 10 €
24h/3 lohikalaa: 15 €
(klo 00:00-23:59) sis Alv 24% 
Alle 15 v lapsi aikuisen mukana (sisältyy aikuisen kalakiintiöön).

Lupia myyvät:
Sportia Juva,  +358 154 52 845
Antero Kaasinen, +358 400 753 087
Pappilanjoen Unska,  +358 500 207 657
Juva Camping, +358 154 51 930
Lupapalvelu internetissä: www.kalakortti.com

Pilkkijän jokamiehenoikeudet

Talvikalastajan jokamiehenoikeuksista lisätietoa löydät Luontoon.fi -sivustolta.