Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Sappion luomutila - valkosipulia, perunaa, muita vihanneksia ja kyytönlihaa

Sappion luomutila - valkosipulia, perunaa, muita vihanneksia ja kyytönlihaa

Yhteystiedot

041 469 5157 (Alexandra) / 050 414 7695 (Frans)

sappionluomutila@gmail.com

Osoite

Pikkusappiontie 21, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Koko vuoden

Sappion luomutila on Juvalla sijaitseva perheviljelmä, jossa kasvatetaan itäsuomenkarjaa (kyyttöjä), valkosipulia, perunaa sekä vaihtelevasti muita vihanneksia.

Tilan omasta luomuvalkosipulista valmistetaan myös jalosteita, kuten rouhetta, suolaa ja jauhetta helpottamaan ruoanlaittoa.

Tila on siirtynyt luomuun jo 80-luvun alussa ja vuonna 2016 tehdyn sukupolvenvaihdoksen jälkeen viljelijöinä toimivat Frans Jaatinen ja Alexandra Lindqvist. Tilalla painotetaan monipuolista viljelykiertoa, eläinten hyvinvointia sekä ylläpidetään luonnon monimuotoisuutta runsailla perinnebiotooppialueilla. 

Tilan tuotteita voi ostaa Juvan, Mikkelin ja Savonlinnan Rekoringeistä, paikallisista tapahtumista sekä tietysti suoraan tilalta ja nettikaupasta. Kesäkaudella meidät voi löytää ainakin Laavukylän iltatorilta ja Koikkalan kesätorilta. Tilan luomuvalkosipulituotteita voi Juvalla ostaa myös Wehmaan Deli & Deco -myymälästä, S-marketista sekä Agripalvelun noutopisteestä.

Jos haluat tulla käymään tilalla toivomme, että soittaisit etukäteen, niin olemme varmasti paikalla.