Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Saimaan Luonterin ja Vanhan vitosen pyöräily

Saimaan Luonterin ja Vanhan vitosen pyöräily

Avoinna

Koko vuoden

Lähde kokemaan upea Saimaa ja sen ainutlaatuiset nähtävyydet pyöräillen! Vanhan vitosen ja Luonterin pyöräilyreitit vievät Saimaan järviluontoon, ainutlaatuisiin Geopark-kohteisiin ja viihtyisiin maalaismaisemiin.

Reittien varrelta löydät monipuolisia palveluja, mukavia taukopaikkoja ja majoitusvaihtoehtoja sekä kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä.

Vanha viitostie Mikkelistä Juvalle on sopivan rauhallinen pyöräilyreitti, jonka varrelta voi poiketa aitoihin maalaistunnelmiin ja nauttimaan koskien kuohuista Siikakoskella ja Rävykoskella. Matkaa voi jatkaa pienempiä teitä läpi maalaiskylien kohti Maivalaa tai Hatsolaa. Juvalla monet nähtävyydet ja kiinnostavat kohteet ovat lyhyen välimatkan päässä toisistaan.

Siikakoskelta voit liittyä myös Luonterin reitille, joka kiertää Saimaan upean ja puhtaan vesistön rantoja ja metsäisiä maisemia. Reitin varrella on Geoparkkohteita, kuten Karihiekan hienot hiekkarannat ja Enkelinpesä, sekä kalliomaalauksia, hiidenkirnuja ja erikoisia  kalliomuodostelmia. Anttolan kirkonkylässä tankkaat mukaan eväät reitille ja matkan varrella on laavuja, kahviloita ja majoitusta lepotaukoja ja yöpymistä varten.

Tutustu Saimaan Luonterin ja Vanhan vitosen yhteiseen karttaesitteeseen oheisen linkin kautta ja lataa kartta itsellesi. Karttaesitettä on saatavissa myös ABC Juva -liikenneasemalla sijaitsevasta matkailuinfosta.