Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Ratsastus

Ratsastus

Avoinna

Koko vuoden

Luontoon voi lähteä myös ratsastaen. Ratsastustoimintaa ja retkiä on tarjolla Vehmaassa ja Vuorenmaalla.

Juvan on perinteinen hevospitäjä, ja seudulla on monia ravihevostalleja. Ratsastustoimintaa, ratsastustunteja- ja palveluita tarjoavat Vehmaalla sijaitseva K & M Hevostalli Vehmaa ja vuorenmaalainen Farmila Oy.

K & M Hevostalli Vehmaa
(Vehmaan talli)
Marjo Pulliainen
Pieksämäentie 770, 51900 JUVA
050 338 9944
www.vehmaantalli.com
vehmaantalli@gmail.com

Vehmaan talli on paikkakunnan ainoa Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Tallin toiminnan laadun takaa ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta, opetuksesta ja ratsastustunneista vastaa ratsastuksenopettaja tai -ohjaaja. Tunneilla toimivat kiltit, osaavat ja koulutetut hevoset ja ponit. Talli tarjoaa ratsastustunteja (este, koulu, maasto) kaiken tasoisille ja ikäisille ratsastajille, lasten alkeisratsastuksesta kokeneiden ratsastajien ryhmiin. Toimintaan kuuluu ratsastustuntien lisäksi ratsastusleirit ja -kurssit, terapia- ja vammaisratsastus sekä heppakerho.

Tallilla on huomioitu liikuntarajoitteisen liikkuminen. Käytössä on hyvä estekalusto. Tallin vieressä on suuri, valaistu ja aidattu ratsastuskenttä.Vehmaan tallin ponit ovat monelle tuttu näky Juvan kunnan tapahtumissa.Tallin yhteydessä toimii Vehmaan Ratsastusseura ry VehRa, joka järjestää retkiä, harjoitusratsastuskilpailuja ja tapahtumia.

Tämän linkin kautta pääset lukemaan Suomen Ratsastajainliitto ry:n jäsentallien kriteerit:

Farmila Oy
Putkenniementie 154, 51850 VUORENMAA
045 860 0786
myynti.farmila@gmail.com
Farmilan palveluihin kuuluvat ratsastustoiminta kuten ratsastustunnit ja maastoratsastus, hevosesitykset tilaisuuksiin sekä tilauksesta tilavierailut ryhmille. Tilalta on suoramyyntinä saatavissa kananmunia ja luomulihaa. Palvelu on saatavissa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. 

Farmilan tilalla on laadukasta pientoimintaa. Tilalla on suuri, valaistu ratsastuskenttä ja tilan ympäristössä avautuvat hienot ratsastusmaastot. Farmilan tilan ratsastustunneille ovat tervetulleita kaikki yli 4-vuotiaat, taitotasosta riippumatta. Ratsastusoppilailla on myös mahdollisuus osallistua esteratsastuskisoihin.  Perinteisen ratsastusopetuksen rinnalla voi saada opetusta myös hevosten maastakäsittelystä ja muista hevoskuiskaajan taidoista.

Tunnille tai valmennukseen voi tulla oman hevosten kanssa. Tilalta on mahdollista saada apua hevosten käsittelyongelmiin, tila ottaa hevosia myös koulutukseen. Hoitohevosten pihattopaikkoja voi tiedustella suoraan tilalta. 
 

Kettulan hevoskeskus
Ravivalmennusta ja tallipaikkoja Juvan Kettulan hevoskeskuksessa. Ravivalmennusta sekä tallipaikkoja vuokrattavana.
Raviradantie 9, 51900 Juva
0500 150 964