Suoraan sisältöön

HÄIRIÖTIEDOTE 

Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Juvan taajamassa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkoston tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6.–18.6.2024 klo 08.00–16.00 (arvio).

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä.

Lue tästä koko tiedote (pdf 208 kt)

Lisätietoja saat tarvittaessa vesihuoltomestari Jarmo Viita puh. 050 479 0525 ja vesihuollon päivystysnume­rosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Rapion Myllyn Myllykahvila ja - puoti

Rapion Myllyn Myllykahvila ja - puoti

Yhteystiedot

+358 15 454 602

rapiontuote@rapiontuote.fi

Osoite

Rapiontie 148, 51930 Paatela

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Kesäkauden

Www-sivut

www.rapiontuote.fi

Rapion myllyn Myllykahvila on Rapionjoen jokimaisemassa sijaitseva, tunnettu ja suosittu kesäkahvila. Myllypuodin laadukkaat viljatuotteet ovat maankuuluja ja monien kotileipureiden suosiossa.

Vuonna 1812 toimintansa aloittanut Rapion Mylly on maamme vanhimpia, edelleen toiminnassa olevia teollisuuslaitoksia. Perheyrityksen nykyinen isäntä on neljännen polven mylläreitä. Mylly saa edelleen osan käyttövoimastaan vapaana virtaavasta Rapionkoskesta. 

Rapion myllyn Myllykahvila ja Myllypuoti on oiva paikka pitää rentouttava levähdystauko vehreän luonnon keskellä. Rapionjoen rauhaisesta tunnelmasta ja solisevan veden äänestä voi nauttia joen ylittävällä kahviosillalla. Samalla kelpaa maistella Myllykahvilan herkullisia, paikan päällä taatusti tuoreista jauhoista leivottuja leivonnaisia. Kahvilan valikoimaan kuuluvat muun muassa maistuvat piiraat, kakut ja pullat. 

Rapion Myllyn jokiluonto on vertaansa vailla. Myllykosken kuohunta houkuttaa paikalle suuria säynäviä, joita vieraat voivat myllysillalta ruokkia. Emännän sanoin: "Rapion myllymiljöössä luonto puhuu meille ja kaikille vieraillemme." 

Rapion Myllyn laadukkaat viljatuotteet. 

Rapion Myllyn tuotteilla on laadukkaasta, suomalaisesta työstä ja raaka-aineista kertova Hyvää Suomesta -alkuperämerkki.  Tämän lisäksi myllyn tuotteilla on myös palkittu D.O. Saimaa -alkuperämerkki. D. O. Saimaa -alkuperämerkintä kertoo, että tuotteet on valmistettu Saimaan alueella, korkeita laatukriteereitä noudattaen.

Rapion Myllyn Myllypuodista on saatavissa kattava valikoima myllyn omia tuotteita kotiinviemisiksi. Puodissa on myynnissä myös lähialueen pientuottajien tuotantoa. Rapion Myllyn laadukkaita tuotteita on myynnissä kauppaliikkeissä kautta Suomen.

Ruokamatkailukohteet herättävät runsaasti kiinnostusta matkailijoiden keskuudessa. Rapion Mylly on eräs laadukkaista ja eksoottisista Saimaan Charmantit -lomailukohteista. Lue kohteista lisää osoitteessa www.saimaancharmantit.fi.

Myllykahvila ja Myllypuoti palvelevat kesäaikaan

Vuonna 2023 Rapion Myllyn Myllykahvila ja Myllypuoti palvelevat 10.6.-13.8. päivittäin klo 10-17. Muina aikoina ryhmille tilauksesta.