Suoraan sisältöön
Lintutorni - Iso-Huppio

Lintutorni - Iso-Huppio

Osoite

Niemiintie, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Koko vuoden

Iso-Huppion lintutorni sijaitsee luonnunsuojelulain nojalla suojellulla, luontoarvoiltaan monipuolisella ja arvokkaalla Iso-Huppion keidassuolla.

Alue käsittää Iso-Huppion ja Kiukaanmaanaukean suoalueet. Lähes luonnontilaisena, yhtenäisenä suoalueena Iso-Huppio on tyyppiesimerkki sisäsuomalaisesta suoluonnosta. 

Suomen lintuatlaksen mukaan Iso-Huppiolla on tavattu pesivänä noin sata lintulajia. Linnuston harvinaisimpiin lajeihin kuuluu riekko (Lagopus lagopus). Muita alueella tavattuja lintuajeja ovat mm. kapustarinta (Pluvialis apricaria), kurki (Grus grus) ja suopöllö (Asio flammeus), onpa Iso-Huppiolta tavattu myös kalasääski eli sääksi (Pandion haliaetus). Eläinlajeista Iso-Huppiolla tavataan saukkoa (Lutra lutra) ja ilvestä (Lynx lynx). 

Lintutornille kulkee polku Hyötyyn Niemiintieltä, sähkölinjojen alla. Polun alussa on myös pysäköintipaikat parille henkilöautolle. Lintutorni sijaitsee suolle saavuttaessa polulta katsoen oikealla, suon keskustaan pistävän rämeikköisen, mäntyä kasvavan niemekkeen takana.