Juvan yläkoululaiset palaavat lähiopetukseen 29.3.2021 alkaen. Talvilomaviikon jälkeen alkanut etäopetus päättyy. Yläkoulussa jaetaan kasvomaskit myös oppilaskäyttöön. Lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa pääsiäiseen saakka kirjoitusten turvaamiseksi. Muut rajoituksen säilyvät ennallaan.
  • 25.03.2021
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Yläkoululaiset lähiopetukseen, lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa

Juvan yläkoululaiset palaavat lähiopetukseen 29.3.2021 alkaen. Talvilomaviikon jälkeen alkanut etäopetus päättyy. Yläkoulussa jaetaan kasvomaskit myös oppilaskäyttöön. Lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa pääsiäiseen saakka kirjoitusten turvaamiseksi. Muut rajoituksen säilyvät ennallaan.

Juvan kunnan toiminnot 29.3.2021 alkaen:

Yläkoulu palaa lähiopetukseen 29.3.2021 ja terveysturvallisuuden lisäämiseksi yläkoulussa jaetaan kasvomaskit myös oppilaskäyttöön. Koulu tiedottaa oppilaita ja huoltajia tarvittaessa Wilman kautta.

Lukion etäopetus jatkuu pääsiäiseen saakka.

Yläkoululaisten ja sitä vanhempien harrastustoiminta kunnan tiloissa on edelleen tauolla.

Sampola (uimahalli, kuntosali ja nuorisotila) on suljettuna edelleen.

Vapaan sivistystyön (kansalaisopisto) opetus on edelleen etäopetuksessa.Kansalaisopisto tiedottaa mahdollisista muutoksista opetuksessaan erikseen.

Kirjastossa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan. Kirjastossa asioivien on käytettävä maskia.

Suosituksia myös yksityisille toimijoille

Essoten suositus on, että yksityinen ryhmäliikunta tauotetaan. Yksityisissä liikuntatiloissa, erityisesti sisätiloissa, on varmistettava, että kaikkia lähikontakteja voidaan tosiasiallisesti välttää.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tekemässä Essoten alueen osalta päätöksiä liittyen tartuntatautilain 58 d §:ään, jossa rajoituksia voidaan tehdä myös yksityisiin tiloihin pandemian leviämisen hillitsemiseksi. Mahdollisesti uusia päätöksiä tehdään tautitilanteen vaatiessa. Päätöksiin kannattaa tutustua suoraan aluehallintoviraton sivuilla www.avi.fi/tiedotteet.

Koronasuositukset ja rajoitukset Juvalla 29.3.2021 lukien

Kaikille yhteiset suositukset

Maskisuositukset
Kasvomaskia on käytettävä kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.

Juvalla Essote järjestää maksijakelun vähävaraisille Toimintatalolla (Juvantie 7, käynti alapihan puolelta) torstaisin klo 11.00-11.30. Yhdyshenkilönä on Marjaana Huhtinen, puh. 0400 227 924, marjaana.huhtinen@essote.fi

Tilaisuudet, tapahtumat, kokoontumiset

Yleisötilaisuuksia suositellaan vältettäväksi sisä- ja ulkotiloissa. Kunta ei järjestä omia tilaisuuksia.

Mikäli pakottava tarve on järjestää tilaisuus, on noudatettava seuraavaa:

  • osallistujien määrä rajataan korkeintaan 6 henkilöön
  • osallistujat käyttävät kasvomaskeja koko ajan
  • tilaisuudessa huomioidaan turvavälit
  • ruoka- tai juomatarjoilua ei järjestetä

Asiointi Juvan kunnan toimipisteissä

Asiakkaiden ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia kaikissa kunnan toimipaikoissa.

Kunnanvirasto on suljettu yleisöltä toistaiseksi. Asiointia suositellaan etäyhteyksin tai ajanvarauksella. Kunnanviraston asiointipiste palvelee, soitettava ovikelloa. Kunnanviraston tilojen ulkopuolinen käyttö on kielletty.

Toimintatalo on suljettu ulkopuoliselta käytöltä toistaiseksi. Kuntouttava työtoiminta jatkuu.

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatuksen huoltajien on käytettävä kasvomaskia lapsen vienti- ja hakutilanteissa.

Avoin perhekerho on suljettu pääsiäiseen saakka.

Koulut ja oppilaitokset

Peruskoulujen opetus on kaikilla lähiopetuksena 29.3.2021 alkaen. Terveysturvallisuuden lisäämiseksi jaetaan yläkoulussa kasvomaskit myös oppilaskäyttöön.

Lukion opetus toteutetaan etäopetuksena pääsiäiseen saakka. Lukio ohjeistaa Wilman kautta tarkemmin asiasta.

Kunnankirjasto
Kunnankirjastossa voi olla enintään 10 henkilöä samanaikaisesti. Kirjaston kaikki tapahtumat ja ryhmäkäynnit on peruttu toistaiseksi, tai ne toteutetaan ainoastaan etänä virtuaalisesti. Kirjastossa asioivien ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia.

Sampolan vesiliikuntakeskus
Uimahalli ja kuntosali ovat suljettuina toistaiseksi.

Sisäliikuntatilat
Sisäliikuntatilojen käyttö:
Yläkoululaisten ja sitä vanhempien harrastetoiminta kunnan tiloissa on tauolla toistaiseksi. Kokoontuvissa ryhmässä on huomioitava henkilömäärärajoitus 10 henkeä samassa tilassa sekä sekä hygienia- ja turvallisuusohjeet.

Ryhmän vastaavan on toimitettava tarvittaessa tieto ryhmän osallistujista. Lasten saattajien lähikontaktia on vältettävä ja heidän on käytettävä kasvomaskia vienti- ja hakutilanteissa.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niillä voi harjoitella omatoimisesti. Myös ulkoillessa on huomioitava voimassa olevat suositukset. Mm. luistelukaukaloissa ja -alueilla on pidettävä turvavälit. Käyttäjien vastuulla on ohjeiden huolehtiminen.

Nuorisotilat
Nuorisotilat ovat suljettuna toistaiseksi. Yläkoululaisille ja sitä vanhemmille nuorille tarkoitettu Nettinuokkari päivystää Discordissa koulupäivän jälkeen.

Kansalaisopisto
Järvi-Saimaan kansalaisopisto noudattaa voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia. Opisto tiedottaa erikseen tarkemmin rajoitusten vaikutuksista sen toimintaan.

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Essote tiedottaa erikseen sosiaali- ja terveyspalveluja koskevista suosituksista ja rajoituksista.

Työnantajat ja työntekijät: etätyö ja kasvomaskien käyttö

Etätyötä suositellaan edelleen niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Valtakunnallinen etätyösuosituksen voimassaolo jatkuu valtioneuvoston 23.10.2020tekemän päätöksen perusteella toistaiseksi ja perusteita voimassaolon jatkamiseksi tarkastellaan uudelleen 30.6.2021 mennessä. Lisäksi työpaikoilla on myös edistettävä työjärjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. Lue lisää: Ministeriöt tarkastelivat valtakunnallisen etätyösuosituksen voimassaoloa –
perusteet voimassaololle ovat edelleen vahvat

Essoten linjausten mukaisesti suositellaan kasvomaskin käyttöä työpaikoilla, joissa työskentelee useita henkilöitä. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös tehtävissä, joissa ei voida välttää lähikontakteja, esimerkiksi parturit/kampaajat, hoitolat, asiakaspalvelutyö.

Lisätietoja
kunnanjohtaja Mervi Simoska, puh. 0400 136 202 
hallintojohtaja Antti Kinnunen, puh. 0400 121 261 
sivistysjohtaja Anne Haakana, puh. 0400 136 170 
rehtori Kari Leskinen, puh. 040 5154 729
liikuntakoordinaattori Jani Korhonen, puh. 040 751 8262.

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta