Yksinyrittäjien 2.000 euron tukirahaa on haettu aktiivisesti. Viikossa hakemuksia tuli viitisenkymmentä kappaletta.
  • 22.04.2020
  • Työ ja yrittäminen, Juvan kunta

Yksinyrittäjän tukea on haettu aktiivisesti

Yksinyrittäjien 2.000 euron tukirahaa on haettu aktiivisesti. Viikossa hakemuksia tuli viitisenkymmentä kappaletta.

Yrittäjät ovat toimittaneet vaadittavat paperit mallikkaasti, jonka johdosta lisäpyyntöjä on tarvinnut tehdä melko vähän nopeuttaen käsittelyä ja rahojen tilittämistä yrittäjille. Hyväksymisprosenttikin on pysynyt korkealla, hieman yli 90%:ssa. Tukirahasta on ensimmäisen viikon jälkeen käytetty 25% (jaossa olevasta n. 300.000 euron potista).

Tässä vielä nyrkkisäännöt avustuksen saamiseksi:

  • Olet kokoaikainen yrittäjä ja yrityksessä saa olla vain yksi tuloja saava työntekijä.
  • Liikevaihdon tulee olla vähintään 20.000 euroa TAI yrittäjän tulee olla YEL-rekisteröitynyt ja maksanut YEL:änsä. Jomman kumman ehdon on täytyttävä.
  • Ei verovelkaa.
  • Liikevaihto on heikentynyt vähintään 30% viime vuoden vastaavaan periodiin TAI että pystytään selkeästi osoittamaan liikevaihdon merkittävä lasku viime viikkoina koronaepidemian takia (esim. asiakkaiden katoaminen tietyiltä toimialoilta).

Pyydämme, että hakemukset toimitetaan sähköisenä ja pdf-muodossa. Hakemuslomakkeeseen pystyy suoraan kirjoittamaan tietokoneella ja sen voi tallentaa. Tällöin käsittely nopeutuu merkittävästi. Muut tallennemuodot kuten kuvamuodot hidastavat ja vaikeuttavat käsittelyä merkittävästi.

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Mika Kärki, puh. 040 013 5087, mika.karki@juva.fi
 

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta