Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Essote on tänään tiedottanut uusista koronatartunnoista. Tartuntoihin liittyy laajoja altistumisia. Essoten altistumispaikkojen listauksen mukaan yksi altistumispaikka on ollut tiistaina 16.2.2012 klo 16.40-17.30 Vesiliikuntakeskus Sampola.
  • 19.02.2021
  • Asuminen ja ympäristö, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Vesiliikuntakeskus Sampolassa korona-altistumisia

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Essote on tänään tiedottanut uusista koronatartunnoista. Tartuntoihin liittyy laajoja altistumisia. Essoten altistumispaikkojen listauksen mukaan yksi altistumispaikka on ollut tiistaina 16.2.2012 klo 16.40-17.30 Vesiliikuntakeskus Sampola.

Essoten ohjeiden mukaan testiin on hakeuduttava, jos ilmenee oireita, tai on saanut erityisohjeet hakeutua testiin. Mikäli olet liikkunut paikassa, jossa olet mahdollisesti altistunut koronalle, seuraa erityisen tarkasti oireistasi ja hakeudu testiin pietenkin oireiden johdosta.

Testiin hakeutumiseen on kolme tapaa:

1) Mikkelin testiin nettivaraus: https://essote-covid.eaika.fi/

2) Omaolo.fi -oirearvio ja yhteydenottopyyntö: https://www.omaolo.fi/

3) Puhelimitse Päivystysapu 116 117

Soittamista Päivystyavun numeroon kannattaa välttää ja suosia sähköisiä ajanvarauksia. Päivystysavun numero on ruuhkautunut suurten soittomäärien vuoksi.

Mikkelin keskussairaalalle on avattu toinen tilapäinen näytteenottopiste. Se sijaitsee ulkotiloissa päivystyksen sisäpihalla, jonne käydään Pirttiniemenkadulta. Tähän pisteelle ohjataan vain Päivystysavun 116 117 puhelinvarauksesta tai jäljitystiimin ohjaamana.

Mikkelin vakituinen näytteenottopiste sijaitsee edelleen sairaalan pääoven vasemmalla puolen. Omaa vuoroa tulee odottaa ulkona kasvomaskia käyttäen ja turvaetäisyyksiä noudattaen. Tälle pisteelle ohjataan nettivarauksen kautta. Juvalla on myös testimahdollisuus.

Katso julkiset altistumispaikat tästä.

Katso Essoten tietoa koronaviruksesta -sivu täältä.

Vastuullisesti yhdessä

Juva, kuten muutkin Essoten alueen kunnat Mikkeliä lukuun ottamatta, ovat edelleen ns. koronan perusvaiheessa. Tilanne on rauhallinen, mutta voi muuttua nopeastikin, kuten Mikkelin viime päivien tilanne osoittaa.

On äärimmäisen tärkeää, että jaksamme noudattaa annettuja ohjeita ja suosituksia. Edelleen on syytä välttää tarpeettomia sosiaalisia kontakteja, käyttää makseja kodin ulkopuolella liikuttaessa sekä huolehtia käsihygieniasta.

Pian alkava koulujen talvilomat liikuttavat niin juvalaisia kuin muualtakin tulevia. – Ulkona on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa talviliikuntalajeja, kannustan siihen kaikkia. Silloinkin on syytä muistaa koronaohjeet ja liikkua vastuullisesti, muistuttaa Juvan kunnan liikuntakoordinaattori Jani Korhonen.

Juvalla niin sisä- kuin ulkoliikuntapaikat palvelevat kaiken ikäisiä. Kokoontumisrajoituksista on hyvä muistaa 20 hengen enimmäismäärä, mikä voi olla tilasta johtuen myös pienempi. – Vesiliikuntakeskus Sampola palvelee koronarajoitukset huomioiden edelleen. Kannattaa seurata tiedottamista, sillä tilanteet voivat muuttua nopeastikin, korostaa Korhonen.

Juvan kunta tiedottaa koronatilanteesta alueellaan median, kunnan nettisivujen sekä sosiaalisen median kautta.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Mervi Simoska, puh. 0400 136 202, sivistysjohtaja Anne Haakana, puh. 0400 136 170 ja liikuntakoordinaattori Jani Korhonen, puh. 040 751 8262.