Juvan perinteinen koko perheen ulkoilu- ja liikuntatapahtuma Vehmaan Lenkki siirtyy vuodella eteenpäin. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 29.5.2021. Koronarajoitukset ovat kuitenkin edelleen haasteelliset, joten tapahtuman järjestäjät päättivät siirtää tapahtuman vuodella eteenpäin.
  • 04.05.2021
  • Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Vehmaan Lenkki –tapahtuma siirtyy Juvalla vuoteen 2022

Juvan perinteinen koko perheen ulkoilu- ja liikuntatapahtuma Vehmaan Lenkki siirtyy vuodella eteenpäin. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 29.5.2021. Koronarajoitukset ovat kuitenkin edelleen haasteelliset, joten tapahtuman järjestäjät päättivät siirtää tapahtuman vuodella eteenpäin.

Uudelleen Vehmaan Lenkistä pääsee nauttimaan toukokuun 2022 lopulla. Tarkempi päivämäärä selviää myöhemmin.

- Haluamme, että tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti ja suunnitelmiemme mukaan. Emme halua ottaa mitään riskejä, joten päädyimme siirtämään tapahtuman tältä vuodelta. Harkinnassa oli myös, että tapahtuma olisi toteutettu myöhemmin tänä vuonna. Koska niin paljon on jouduttu eri tapahtumia siirtämään syksymmälle, olisi ollut vaikeaa löytää sopivaa viikonvaihdetta. Lisäksi mm. suunnistuksen SM Sprintit syyskuussa työllistävät juvalaisia, toteaa kunnanjohtaja Mervi Simoska järjestelytoimikunnan puolesta.

Huolimatta tapahtuman siirtymisestä on Juvalla mukavia lenkkejä ja reittejä liikkumiseen niin yksin kuin porukallakin. - Juvan ja Sulkavan välisellä koko perheen melontareitti Oravareitillä kausi on käynnistynyt vauhdikkaasti ja vettä riittää reitillä. Juva Campingilta lähtevä, eteläinen reitti on raivattu talven jäljiltä ja on hyvässä melontakunnossa, kertoo Juvan kunnan matkailusihteeri Rauli Koistinen.

Hän myös muistuttaa, että tuoreella Saimaa UNESCO Global Geopark –kohteella Sarkaslammen georeitillä on huimat maisemat ja kolme esihistoriallista kohdetta: kvartsilouhos ja kaksi kalliomaalausta. Reitti on paikoin vaikeakulkuinen, joten lapsille kohdetta ei voi suositella.

Kevääseen kuuluvat myös muuttolinnut. Juvalla on kolme lintutornia: Jukajärvellä, Iso-Huppion suojellulla keidassuolla ja Kaarilammella. Torneista ja muista kohteista löydät lisätietoja VisitJuvan sivuilta.  – Edelleen laavuille on mukava tehdä viikonlopun luontoretki vaikka pyöräillen, kehottaa Rauli. Erityisesti korona-aikana lähivirkistysalueiden käyttö on lisääntynyt myös Juvalla.

Kauan kaivattujen kuntoportaiden teko alkaa myös pian. Tavoitteena on, että portaita pääsisi itse kukin hyödyntämään loppukesästä. – Kuntoportaita on toivottu pitkään. On hienoa, että tänä vuonna ne saamme. Kun portaat valmistuvat, järjestämme alkuun opastusta, jotta kaikki innokkaat voivat niitä parhaiten hyödyntää, lupaa kunnan liikuntakoordinaattori Jani Korhonen.

Lisätietoja

kunnanjohtaja Mervi Simoska, mervi.simoska@juva.fi, puh. 0400 136 202
liikuntakoordinaattori Jani Korhonen, jani.korhonen@juva.fi; puh. 040 751 8262 
Juvan Urheilijat yleisurheilujaoston puheenjohtaja Pasi Julkinen, pasijulkunen@hotmail.fi, puh. 050 3692345

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta