Testien perusteella todettujen koronatartuntojen määrä jatkaa hidasta kasvua Essoten alueella. Maanantaina löytyi kaksi uutta tapausta. Molempien tartuntaketjut on selvitetty. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 35.
  • 07.04.2020
  • Sosiaali- ja terveyspalvelut, Juvan kunta

Tartuntojen määrä jatkoi kasvua kahdella Essoten alueella

Testien perusteella todettujen koronatartuntojen määrä jatkaa hidasta kasvua Essoten alueella. Maanantaina löytyi kaksi uutta tapausta. Molempien tartuntaketjut on selvitetty. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 35.

Essote kertoo nyt ensimmäistä kertaa taudista parantuneiden määristä. Nykyisten tietojen perusteella koronaviruksen aiheuttamasta taudista on parantunut noin neljäsosa sairastuneista. 

Pieni osa sairastuneita on vaatinut sairaalahoitoa. Essoten alueella ei ole ollut kuolemantapauksia koronaviruksen takia.- Olemme suhtautuneet pidättyväisesti parantuneiden lukumääristä kertomiseen. Joillain potilailla tauti on jatkunut lievänä pitkäänkin, joten mitään tarkkoja lukuja on mahdotonta esittää, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Synnytysten suhteen uusi ohjeistus: Synnytyssaliin voi ottaa mukaan yhden oireettoman tukihenkilön 

Synnytysten ohjeistus muuttui 6.4. lähtien koronaviruksen johdosta. Suomen gynekologiyhdistyksen suosituksen ja kaikkien Suomen synnytyssairaaloiden yhteiseen päätökseen mukaisesti myös Essotessa synnyttäjä voi ottaa mukaan synnytyssaliin yhden oireettoman tukihenkilön, joka ei ole oleskellut ulkomailla 14 vrk edeltävästi eikä altistunut varmennetulle COVID-19 -infektiolle. 

Tukihenkilölle opastetaan tarvittavat suojautumis- ja hygieniaohjeet. Synnytyksen aikana tukihenkilö on samassa huoneessa synnytyksen ajan. 

Tukihenkilö ei voi olla mukana perheosastolla, eikä leikkaussalissa. 

Näillä toimilla Essoten synnytysosasto estää omalta osaltaan epidemian leviämistä, jotta sairaalan henkilöstön riittävyys voidaan turvata tulevinakin aikoina. Tilanne on väliaikainen ja rajoitukset puretaan heti kun on mahdollista. 

- Pahoittelemme asiasta perheille aiheutuvaa vaivaa ja harmia, mutta elämme ennen näkemättömässä poikkeustilanteessa ja toivomme ymmärrystä tilanteen johdosta, sanoo synnytysten ja naistentautien ylilääkäri Jaana Kröger.

Lue koko ohjeistus tätä linkkiä klikkaamalla.  

Lisätietoja

Santeri Seppälä 
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
santeri.seppala@essote.fi
040 359 6934

Jaana Kröger
Ylilääkäri
Synnytykset ja naistentaudit
Essote
jaana.kroger@essote.fi
044 351 6361
 

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta