Kuvanveistäjä Kari Kärkkäisen teos Palava Sielu Martti Talvela –kampuksen pääsisäänkäyntiaukiolle
  • 04.02.2020
  • Juvan kunta, Martti Talvela -kampus

Martti Talvela -kampuksen pääsisäänkäyntiaukion taideteos valittu

Kuvanveistäjä Kari Kärkkäisen teos Palava Sielu Martti Talvela –kampuksen pääsisäänkäyntiaukiolle

Juvan Martti Talvela -kampuksen elinkaarihanke etenee aikataulussaan. Kampuksen harjannostajaisia vietettiin 24.1.2020 ja Kampus otetaan käyttöön tammikuussa 2021. Kampuksen elinkaarihankkeeseen päätettiin jo hankintavaiheessa varata erillinen taidemääräraha ja käyttää kohteessa paikallisten taiteilijoiden tuotantoa. Kesällä 2019 Juvan kunnanhallitus päätti toteuttaa taidehankinnan neuvottelumenettelynä ja nimesi työryhmän valmistelemaan taidehankintaa. 

3.2.2020 Juvan kunnanhallitus päätti hankkia kampuksen pääsisäänkäyntiaukiolle, Juvantien varteen, kuvanveistäjä Kari Kärkkäisen teoksen Palava Sielu. Taiteilijan mukaan ”nimenä Palava Sielu, kuvaa Martti Talvelan intohimoista tapaansa elää elämäänsä. Nimessä on myös koululainen, utelias oppitietänsä kulkeva nuori, joka toivon mukaan saa kytevään liekkiinsä hehkua koulutuksesta. Ajatus jostain mielialaa kohottavasta pimeällä kouluun tultaessa, tuo mieleen valon ja talviset revontulet. Veistos kuvaa kohoavaa revontulinauhaa, joka saa vaihtelevat värisävynsä teoksen sisään asennetuista led-valoista.” Veistoksen materiaali on haponkestävä ruostumaton teräs. Teos muodostuu kahdesta spiraaliin taivutetusta runkoputkesta, joihin liitetään kolme revontulia ilmentävää elementtiä.

Taidehankintaa valmistelevan työryhmän mukaan teos integroituu hyvin kohteeseensa ja ympäristöönsä, on teknisesti ja taloudellisesti toteutuskelpoinen sekä kestää normaalia kulutusta ja rasitusta, joka siihen käytön aikana kohdistuu. Teos on myös kampuksen pääkäyttäjien - lasten ja nuorten - kannalta arjessa taiteellisesti kulumaton.