Uusia koronaviruksen tartuntatapauksia ei ole löytynyt Essoten alueelta eilisen (31.3.) jälkeen.
  • 01.04.2020
  • Sosiaali- ja terveyspalvelut, Juvan kunta

Koronaviruksen johdosta sairastuneiden määrä säilyi ennallaan Essotessa

Uusia koronaviruksen tartuntatapauksia ei ole löytynyt Essoten alueelta eilisen (31.3.) jälkeen.

-Tilanne on rauhallinen. Essoten valmistautuminen on pääpiireittäin tehty ja voimme keskittyä myös tavanomaiseen toimintaamme, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä. Essote alkaa nyt käynnistää joitain sellaisia toimintoja, jotka on epidemian takia ajettu alas. Mikäli tilanne muuttuu, niin näitä toimintoja taas vähennetään.
 
-Ihmisillä on paljon muitakin vakavia sairauksia, joita täytyy hoitaa ja tutkia koko ajan. Kun kutsu tulee, niin sen saajan on syytä noudattaa sitä, ellei hänellä ole flunssaoireita. Kiireettömään hoitoon kannattaa hakeutua puhelimitse ja päivystys palvelee normaalisti, Seppälä tähdentää. 

Kiireettömätkin asiat hoituvat Essotessa epidemian aikana 

Essoten hoitajat ja lääkärit palvelevat myös koronaepidemian aikana myös kiireettömissä asioissa. Puhelimitse hoidetaan sekä uusia että vanhoja oireita.  
-Olemme Essoten perusterveydenhuollossa lisänneet lääkäreiden ja hoitajien puhelinvastaanottoja, kertoo perusterveydenhuollon yksikön ylilääkäri Jarmo Lappalainen.

Puhelinvastaanotoille ohjataan tarpeen mukaan ajanvarausnumerosta 015 211 411. Lisäksi hyvinvointikeskusten ja -asemien omat kiireettömät puhelinnumerot toimivat myös pandemian aikana. - Puhelinvastaanotolla lääkärin tai hoitajan puhelu tulee sovittuna päivänä tuntemattomasta numerosta. Puhelinvastaanotolta lääkäri tai hoitaja voi sitten tarpeen vaatiessa kutsua käymään hyvinvointikeskusten vastaanotoilla, Lappalainen sanoo.

Lappalainen tähdentää, että pitkäaikaissairauksien hyvästä hoitotasapainosta on tärkeä huolehtia myös pandemian aikana.  -Jos pitkäaikaissairauden seurantakäynti lähenee, ole hoitajaan yhteydessä. Hoitaja arvioi voidaanko käyntisi korvata puhelinvastaanotolla tai siirtää, Lappalainen sanoo. Ajokorttitodistuksia ei pandemian aikana tehdä. Traficom joustaa aikarajoissa ajokorttitodistusten suhteen: lääkärintodistuksen voi toimittaa kortin uusimisen jälkeen. Lisätietoa löytyy Traficomin sivuilla.
 
Lisätietoja
 
Santeri Seppälä 
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
santeri.seppala@essote.fi
040 359 6934
 
Jarmo Lappalainen
Ylilääkäri
Perusterveydenhuollon yksikkö
Essote
jarmo.lappalainen@essote.fi
040 359 6613

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta