Essoten alueelta on löytynyt yksi uusi koronatartunta 13.5. Tartuntaketjun jäljitys on menossa. Kuntayhtymän alueella havaittujen koronatartuntojen kokonaismäärä on nyt 54. 
  • 14.05.2020
  • Sosiaali- ja terveyspalvelut, Juvan kunta

Koronatartuntojen määrä nousi 54:ään Essoten alueella

Essoten alueelta on löytynyt yksi uusi koronatartunta 13.5. Tartuntaketjun jäljitys on menossa. Kuntayhtymän alueella havaittujen koronatartuntojen kokonaismäärä on nyt 54. 

Mielenterveys- ja päihdepalvelut toimivat Essotessa pääsääntöisesti normaalisti. Etävastaanottojen määrää on lisätty.

- Suuri huolemme on, että hakeutuvatko nyt kaikki apua tarvitsevat vastaanotoillemme. Vastaanotoille on turvallista tulla, kunhan ei tule flunssaoireisena, muistuttaa Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen johtaja Minna Mutanen.

Päivätoiminta on ollut tauolla. Sitä ollaan kuitenkin ajamassa vähitellen ja pienimuotoisena ylös. Ensimmäisenä aloittavat Tellus, Veturi ja Mielenmaja 25.5.

Essoten henkilöstö venyi äärirajoille

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälää nostaa esiin kuntayhtymän henkilöstön jaksamisen. Satojen ihmisten toimintamallit, työyksiköt ja työtehtävät ovat muuttuneet nopealla tahdilla. Koronatartuntojen parissa työskennelleet ovat tehneet ympäripyöreitä päiviä jopa viikkojen ajan.

- Osa henkilöstöstä on joutunut koville, äärirajoille. Kansalaisten ja yritysten kannustus on tsempannut väkeä huikeisiin suorituksiin. Samaan aikaan ovat olleet päällä useat säästöohjelmat ja lomautukset. Itselläni on herännyt huoli miten työtekijät jaksavat jatkossa. Yhtä aikaa pitää venyä mittavasti töissä ja lomia on peruttu ja siirretty. Varmasti edessä on taas myös iso säästökeskustelu samalla, kun koronavirustilanne ja sen aiheuttamien jonojen purku lisäävät painetta varmasti ainakin ensivuoden loppuun asti, Seppälä pohtii.

Lisätietoja:

Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
santeri.seppala@essote.fi
040 359 6934

Minna Mutanen
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen johtaja
Essote
minna.mutanen@essote.fi
044 794 4300
 

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta