Koronaepidemia on laajentunut viikonvaihteen aikana.  Niiden pohjalta Juvan valmiusjohtoryhmä linjasi maanantaina uusia varotoimenpiteitä. Sampolan vesiliikuntakeskus ja liikuntasalit sekä kaarihalli suljetaan 17.3.2020 alkaen toistaiseksi. Jo aiemmin on päätetty Sampolassa sijaitsevan kuntosalin sulkemisesta 31.5.2020 saakka. Nuorisotilat ovat edelleen toiminnassa, mutta peilisalin käyttö ryhmiltä ja ulkopuolisilta vuokraajilta on kielletty.
  • 16.03.2020
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Kuntainfo, Juvan kunta, Martti Talvela -kampus

Juvalla lisää varotoimenpiteitä koronaviruksen varalle

Koronaepidemia on laajentunut viikonvaihteen aikana. Niiden pohjalta Juvan valmiusjohtoryhmä linjasi maanantaina uusia varotoimenpiteitä. Sampolan vesiliikuntakeskus ja liikuntasalit sekä kaarihalli suljetaan 17.3.2020 alkaen toistaiseksi. Jo aiemmin on päätetty Sampolassa sijaitsevan kuntosalin sulkemisesta 31.5.2020 saakka. Nuorisotilat ovat edelleen toiminnassa, mutta peilisalin käyttö ryhmiltä ja ulkopuolisilta vuokraajilta on kielletty.

– Toimimme viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Päiväkotien ja koulujen toiminta jatkuu normaalisti. Rajoituksia on tehty jo viime viikolla mm. varhaiskasvatuksen ja koulujen retkitoimintaan. Ulkopuolisten, muiden kuin huoltajien, vierailut kouluilla ja päiväkodeissa on kielletty. Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot perutaan toistaiseksi, kertoo kunnanjohtaja Mervi Simoska kunnan päivitetyistä varotoimenpiteistä. 

Avin päätöksen mukaisesti yli 500 hengen yleisötapahtumat on peruttu. Tämän takia kunta on perunut kaikki yleisötilaisuutensa toistaiseksi. Valtuuston kokous 23.3.2020 pyritään välittämään myös verkkoon.

Kunnan tiloihin lisää käyttörajoituksia
Sampolan vesiliikuntakeskus suljetaan 17.3.2020 alkaen toistaiseksi. Sampolassa sijaitseva kuntosali on jo poissa käytöstä. Liikuntasalit sekä kaarihalli suljetaan 17.3.2020 alkaen toistaiseksi ulkopuoliselta käytöltä. Nuorisotilat ovat edelleen toiminnassa, mutta peilisalin käyttö ryhmiltä ja ulkopuolisilta vuokraajilta on kielletty.
    
Kunnanviraston kokoustilat on jo aiemmin päätetty, että ne eivät ole ulkopuolisten käytettävissä toistaiseksi. Kunnanvirasto palvelee asiakkaita normaalisti. 

Toimintatalon oma toiminta jatkuu normaalisti. Ulkopuolisille toimijoille talo on käyttökiellossa toukokuun loppuun saakka. Ruokajakelu toimii jatkossakin, jakelutapaan saattaa tulla pieniä muutoksia. 

Yleisiä ohjeita seurataan
Juvan kunta on tiedottanut henkilöstöään varotoimenpiteistä koronan varalle. Simoska muistuttaa, että vastuu viruksen leviämisen ehkäisemistä on 
jokaisella. – Olemme linjanneet, että emme kättele, ja toivomme muidenkin sitä noudattavan. Matkustamista koulutuksiin ja tapahtumiin vältämme, ja hyödynnämme etäyhteyksiä. Olemme muuttaneet myös sairauspoissaololinjauksiamme, jottemme kuormita tarpeettomasti terveydenhuoltohenkilöstöä. 

Etelä-Savon valmiusfoorumi pitää säännöllisesti etäpalavereitaan. Siihen kuuluu mm. maakunnan kuntien, Essoten, pelastus- ja puolustusvoimien, aluehallintoviraston sekä muiden toimijoiden edustajia. Juvan kunnan valmiusjohtoryhmä osallistuu maakunnallisiin kokouksiin ja vastaa kunnan valmiudesta alueellaan. 

Seuraa viestintää
Koronasta eri viranomaiset tiedottavat jatkuvasti. Maakunnallista ohjeistusta löytyy mm. Essoten sivuilta https://www.essote.fi/.
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta www.thl.fi löytyy monipuolisesti ohjeistusta.
-Kannattaa muistaa, että käsihygienia eli käsien pesu, isojen väkijoukkojen välttäminen, aiheeton matkustaminen sekä terveydenhuoltoon yhteyden otto numeroon 116 117 silloin, kun on koronan tyyppisiä oireita, on meidän jokaisen syytä muistaa ja myös noudattaa.

Juvan kunta tiedottaa varotoimenpiteistä koronaviruksen varalle kunnan verkkosivuilla www.juva.fi, Facebookissa Juvan kunta sekä Twitterissä.

Lisätietoja kunnanjohtaja Mervi Simoska, puh. 0400 136 202, hallintojohtaja Antti Kinnunen, puh. 0400 121 261 ja sivistysjohtaja Anne Haakana, puh. 0400 136 170