Etelä-Savon nuorisovaltuuston jäsenhaku on käynnissä. Nuorisovaltuustoon voi hakea 13–25-vuotias, jonka kotikunta on Etelä-Savossa. Hakemuksia voi jättää 18.1.–15.2.2023 välisenä aikana. Nuorisovaltuustokausi on kaksivuotinen.
  • 20.01.2023
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Juvan kunta

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan tiedote 18.1.2023: Etelä-Savon nuorisovaltuustoon etsitään jäseniä

Etelä-Savon nuorisovaltuuston jäsenhaku on käynnissä. Nuorisovaltuustoon voi hakea 13–25-vuotias, jonka kotikunta on Etelä-Savossa. Hakemuksia voi jättää 18.1.–15.2.2023 välisenä aikana. Nuorisovaltuustokausi on kaksivuotinen.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa oli Suomessa ensimmäinen, joka sai oman nuorisovaltuuston jo vuoden 2022 alussa, kun nuorisovaltuusto siirtyi hyvinvointialueen toiminnaksi.

– Vaikka ikääntyneet asukkaat ja heidän palvelunsa ovat yksi painopiste Eloisan toiminnassa, haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä nuorten kanssa ja kuulla nuorten näkemyksiä hyvinvointialueen toiminnasta ja sen kehittämisestä, konsernipalvelujen toimialajohtaja Sami Sipilä korostaa.

Nyt uuden nuorisovaltuuston nimeäminen on edessä. Alueelliseen nuorisovaltuustoon nimetään jokaisen Etelä-Savon kunnan nuorisovaltuustosta edustajat. Tämän lisäksi mukaan voi hakea niin sanotuille vapaille paikoille.

Hyvinvointialueen toiveena on saada mahdollisimman monipuolinen ryhmä edustamaan kaikkien eteläsavolaisten nuorten ääntä.

– Jokainen nuori on asiantuntija omassa elämässään ja omien kokemusten kautta. Toivon, että nuorisovaltuustoon hakisi rohkeasti mukaan nuoria mahdollisimman erilaisilla taustoilla, jotta saisimme myös hyvinvointialueen palvelujen kehittämiseen monipuolisesti nuorten näkökulmia esiin, nuorisovaltuuston ohjaaja Jonna Juhola sanoo.

Nuorisovaltuustoon mukaan hakeminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai tietoa nuorisovaltuustossa toimimisesta, kaiken tarvittavan oppii kyllä. Viime kauden nuorisovaltuutettu ja alueellisen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Saara Laukkanen kannustaa nuoria hakemaan mukaan.

– Etelä-Savon nuorisovaltuustoon kannattaa hakea, koska pääsee vaikuttamaan oman ikäryhmän asioihin ja on tärkeä antaa se nuorten näkökulma esimerkiksi kouluista ja harrastuksista, mitä ei päättäjillä ole.

Nuorisovaltuustossa oppii monenlaisia taitoja ja tutustuu uusiin ihmisiin. Nuorisovaltuustokausi aloitetaan yhteisellä ryhmäytymisellä ja järjestäytymiskokouksella.

– Nuorisovaltuusto on antanut itselle varmuutta tuoda oman mielipiteen esille ja vaikuttaa omiin asioihin. Oon tutustunut myös ihaniin ystäviin, jotka varmasti tulee olemaan mun kavereita aina, Laukkanen kiteyttää nuorisovaltuustokaudestaan puheenjohtajana.

Etelä-Savon alueelliseen nuorisovaltuustoon voi hakea ajalla 18.1.-15.2.2023 tällä hakulomakkeella.

Lisätiedot:

Sami Sipilä, konsernipalvelujen toimialajohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue, p. 044 770 0577, sami.sipila@etelasavonha.fi

Ilkka Fritius, vaikuttavuusjohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue, p. 050 602 78, ilkka.fritius@etelasavonha.fi

Jonna Juhola, nuorisovaltuuston ohjaaja, p. 050 340 2661