Essoten alueella on maanantain 13.9. jälkeen todettu 14 uutta koronavirustartuntaa. Sairastuneissa on useampiakin kaksi kertaa rokotettuja, etenkin niitä, jotka ovat saaneet toisen rokotteensa jo alkuvuodesta.
  • 16.09.2021
  • Asuminen ja ympäristö, Kasvatus ja koulutus, Työ ja yrittäminen, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaa-aika ja matkailu, Juvan kunta

Essoten tiedote 15.9.2021: 14 koronavirustartuntaa alkuviikon aikana

Essoten alueella on maanantain 13.9. jälkeen todettu 14 uutta koronavirustartuntaa. Sairastuneissa on useampiakin kaksi kertaa rokotettuja, etenkin niitä, jotka ovat saaneet toisen rokotteensa jo alkuvuodesta.

– Tautia on edelleen kohtalaisen paljon liikkeellä. Jos on tieto altistumisesta tai se on todennäköistä, kannattaa koronatestiin hakeutua herkästi, pandemiapäällikkö Hans Gärdström neuvoo.

Tartuntamääristä Essote tiedottaa jatkossa nettisivuillaan, luvut päivitetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin osoitteessa: www.essote.fi/korona

Kansallinen koronatestausstrategia muuttuu. Kaikilla flunssaoireisilla on oikeus edelleen päästä koronatestiin julkisessa terveydenhuollossa.

– Alueellisesti muutos ei ole kovinkaan suuri, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Perusterve, täyden koronarokotesarjan vähintään viikko sitten saaneen ei enää tarvitse hakeutua koronatestiin, ellei hänellä ole tiedossa olevaa korona-altistusta. Tällöin voi sairastaa kotona, välttää kontakteja ja noudattaa työpaikkansa ohjeita.

– Tästä poikkeuksena ovat sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijät ja perussairauksia sairastavat, joiden tulee hakeutua koronatestiin kuten aiemminkin flunssassa tai koronaan viittaavissa oireissa, Seppälä huomauttaa.

Lapsille koronatestejä edelleen tehdään, mikäli sillä on hoidollista merkitystä. Päivystyksellistä hoitoa vaativilta flunssaoireisilta koronatestaus jatkuu kuten tähänkin saakka.

Essoten alueella otetaan askel kohti rajoitusten ja suositusten purkua, kun kaikki Essoten alueen kunnat siirtyvät tästä päivästä alkaen epidemian perustasolle. Uudet alueelliset suositukset löytyvät sivuilta www.essote.fi/korona

Tulevat walk in -rokotustilaisuudet:

Essote perustaa Mikkeliin kauppakeskus Akseliin Walk In -koronarokotuspisteen, joka toimii käytettävissä olevien resurssien mukaisesti arkipäivisin torstaista 16.9. alkaen. 

Rokotusten ajanvaraus: https://www.essote.fi/koronarokotus/

Koronatestin ajanvaraus: https://www.essote.fi/koronatestaus/

LISÄTIEDOT:

Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
santeri.seppala@essote.fi 
040 359 6934

Jussi Salminen
Viestintäasiantuntija
040 3599 744
jussi.salminen@essote.fi 


Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli
www.essote.fi

Lisää ajankohtaista asiaa Juvalta