Koronatilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena. Viikonloppu ei tuonut uusia positiivisia testituloksia. Testeihin kehotetaan tulemaan, jos on vähänkään flunssan oireita.
  • 02.11.2020
  • Asuminen ja ympäristö, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Juvan kunta

Ei uusia koronatartuntoja Essoten alueella - katso ravintolasuositukset

Koronatilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena. Viikonloppu ei tuonut uusia positiivisia testituloksia. Testeihin kehotetaan tulemaan, jos on vähänkään flunssan oireita.

TIEDOTE   2.11.2020

Tilannekuva: Ei uusia koronatartuntoja Essoten alueella – katso ravintolasuositukset

Koronatilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena. Viikonloppu ei tuonut uusia positiivisia testituloksia.

  • Kehotan tulemaan testeihin, jos on vähänkään flunssan oireita. Tällä hetkellä testeihin hakeutuneista liki puolet on Essoten työntekijöitä. Oireita täytyy olla muillakin ja testeihin pitää hakeutua nyt kaikkien flunssaoireisten, muuten tilanne voi koko alueella muuttua nopeasti huonommaksi.  Testeihin pääsee hyvin ja tulokset tulevat nopeasti, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronatartuntojen vähentämiseksi ravintoloiden aukioloon tuli muutoksia marraskuun alussa. Ravintolat jaoteltiin niihin, jotka myyvät enimmäkseen alkoholia ja muihin ravitsemusliikkeisiin.

Molemmissa ravintolatyypeissä alkoholin anniskeluaika on klo 7.00-24.00, mutta alkoholivaltaisten ravintoloiden on suljettava yöllä klo 01.00-2.00 eli vähintään tunniksi. Muut ravitsemusliikkeet voivat olla auki vuorokauden ympäri ilman taukoja.

Rajoitukset saattavat muuttua koronatilanteen mukaan alueellisesti nopeasti ja paikallisten ravintoloiden kannattaa seurata ohjeistusta Essoten koronasivustolta täältä.

Lisätietoja:
Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
040 359 6934
santeri.seppala@essote.fi