Suoraan sisältöön

Toenperän Juvan kirjasto

Toenperän Juvan kirjasto

Juvan kirjaston perusti räätäli Juho Härkoönen vuonna 1850. Vuodesta 1968 lähtien se on palvellut nykyisessä osoitteessaan Raili Kostian tie 2. Kirjastorakennuksen suunnitteli Uolevi Leppänen. Vuonna 1997 avattiin Jaakko Merenmiehen suunnittelema laajennettu kirjasto.

Vuodesta 2008 Juvan kirjastopalvelut on tuottanut Joroisten kunta. Toenperän kirjasto on kolmen kunnan yhteinen kirjastolaitos, johon kuuluvat Joroisten, Juvan ja Rantasalmen kirjastot ja yhteinen aluekirjastoauto Jasso Toenperä.

Satutunteja, verkkoluentoja ja näyttelyitä

Kirjasto toimii tiivistii yhteistyössä juvalaisten kanssa. Koululuokat ja päivähoitoryhmät käyvät kirjastossa säännöllisesti. Tapahtumia Juvan kirjasto järjestää yhdessä Järvi-Saimaan kansalaisopiston ja juvalaisten yhdistysten kanssa. Henkilökunta ohjaa digitaitoihin päivittäin opastamalla kirjastoverkon ja laitteiden käyttöä. Tapahtumista ja kirjaston palveluista saa parhaiten tietoa Toenperän kirjaston koti- ja facebook-sivuilta.

Toenperän kirjaston kotisivut

Toenperän kirjaston facebook-sivut

Toenperän Juvan kirjasto tarjoaa maksuttomasti

Sanomalehtiä

Kirjastoon on tilattu mm. Helsingin sanomat, Länsi- ja Itä-Savo, Savon Sanomat, Kauppalehti ja Maaseudun tulevaisuus. Paikallislehdistä kirjastoon tulevat Juvan lehti, Joroisten lehti, Sulkava, Rantasalmen lehti, Puumala sekä Pieksämäen lehti.

ePress -tietokannassa on sähköisesti luettavissa laaja skaala paikallislehtiä ja sanomalehtiä. ePressin lehtiä voi lukea kirjaston asiointipäätteillä tai omalla laitteella kirjaston avoimessa verkossa.

Aikakauslehtiä

Kirjastoon on tilattu noin 120 aikakauslehteä. Kirjastossa voi lukea mm. Avotakkaa, Tekniikan maailmaa, Tiedettä ja Me naisia. Kaikkia aikakauslehtien viimeistä edellisiä numeroita voi lainata ja varata. Toenperän kirjastoon tilatut lehdet löytyvät lehtiluettelosta kotisivuilta.

Lisäksi eMagz -tietokanta sisältää noin sata aikakauslehteä. Niitä voi lukea kirjaston asiointipäätteillä tai omalla laitteella kirjaston avoimessa verkossa.

Kesällä 2020 avattiin käyttöön etäkäyttöinen eMagz. Noin 30 aikakauslehteä on luettavissa kotoa käsin kirjastokortilla ja pinkoodilla tunnistautumalla.

eMagz

Musiikkia

Kirjastossa on lainattavissa musiikkia cd- ja LP-levyinä. Kirjasto hankkii musiikkia laajasti: kansanmusiikkia, lastenmusiikkia, poppia, rokkia ja bluesia sekä klassista musiikkia. Naxos-palvelu sisältää klassista musiikkia. Palveluun pääsee kirjautumalla kirjastokortilla ja pinkoodilla.

Naxos Music Library

Elokuvia

Kirjaston dvd-kokoelmassa on elokuvia lapsille, nuorille ja aikuisille. Eniten lainattua aineistoa ovat kotimaiset elokuvat. Elokuvia voi lainata myös suoratoistona Viddla-palvelun kautta kirjastokortillasi ja pinkoodillasi.

Viddla

Äänikirjoja

Kirjastossa on äänikirjoja cd-levyinä, pieni kokoelma c-kasetteina sekä Celia-kirjaston äänikirjoja cd-rom-levyinä. Celia-kirjasto palvelee lukemisesteisiä ja sen verkkokirjastoon voi kirjaston kautta saada omat suorakuuntelutunnukset. Lumpeen e-kirjastossa on lainattavissa äänikirjoja.

Celianet

Kirjoja

Toenperän Juvan kirjastossa on kirjoja kaikenikäisille, vauvasta vaariin, jokaiselle jotakin. Tietokirjoja, kertomuksia, runoja löydät haluamasti aiheesta monilla eri kielillä. Juvan kirjastosta löytyy kokoelmat ruotsin-, englannin- ja saksankielistä kirjallisuutta. Myös venäjän- ja arabiankielisiä teoksia on lainattavissa. Siirtolainoina on mahdollista saada kirjallisuutta monilla eri kielillä Helsingin monikielisestä kirjastosta

Yhteystiedot

Toenperän Juvan kirjasto
Raili Kostian tie 2, 51900 Juva
ma-to 9-19, pe 9-16 la 9-14 ja aattoina 9-16

Sähköposti: juvan.kunnankirjasto@juva.fi
Puhelin: 040 868 0519
Verkkokirjasto: lumme.finna.fi
Kotisivut: www.toenpera.fi
www.facebook.com/toenpera