Suoraan sisältöön

Juvan Partala 2023

Juvan Partalan kesä 2023 tarjoaa kokemuksia ja elämyksiä jokaiseen makuun. Kesäkaudella Partalassa tutustutaan Juvantien historiasta ja kehittymisestä kertovaan näyttelyyn, nautitaan taide-elämyksistä ja vieraillaan Juvan Tryffelikeskuksessa.  Viime kesänä suuren suosion saavuttanut Juvan Antiikkipäivät tekee paluun tulevalle kesälle.  

Juvan Partalan alueella, aivan Juvan keskustataajaman läheisyydessä sijaitsee monia kiehtovia kohteita lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Partalan alueen museot, Juvan museo ja Juvan karjalaisten museo, esittelevät seutukunnan historiaa, nykypäivää ja paikallista elämänmenoa sekä rajantakaisen Karjalan siirtoväen mukanaan tuomaa esineistöä, Galleria Kuninkaankartanossa puolestaan on esillä taidetta.

Kesällä 2022 ensimmäistä kertaa järjestetty Juvan Antiikkipäivät tekee paluun tulevalle kesälle. Antiikin maailmaan päästään sukeltamaan heinäkuun puolivälin viikonloppuna, 15.-16.7.

Tiesitkö, että Juvalla viljellään maailmankuulua ja arvokasta tryffelisientä? Partalan mailla sijaitsevassa Juvan Tryffelikeskuksessa pääset tutustumaan tryffelimaailmaan; esillä on tietoa sekä viljellyistä että villitryffeleistäkin, tryffelisienen tutkimuksesta, viljelystä ja käytöstä. Partalan kuninkaankartanon mailla sijaitsee Suomen suurin tryffelitarha. 

Juvan Tryffelikeskuksesta voit ostaa mukaasi tryffelisienirihmastolla siirrostettuja tammentaimia, joista voi odottaa satoa jo muutaman vuoden kuluttua istutuksesta! Myynnissä on myös tryffeliruokatuotteita ja tryffeliaiheisia paitoja, kortteja ja taidetta.