Suoraan sisältöön

Juvan Partala 2021

Juvan Partalan kesä 2021 tarjoaa kokemuksia ja elämyksiä jokaiseen makuun. Kesäkaudella Partalassa tutustutaan lotta-aiheiseen kesänäyttelyyn, nautitaan taide-elämyksistä ja kesäteatterikomediasta ja vieraillaan Juvan Tryffelikeskuksessa.   

Juvan Partalan alueella, aivan Juvan keskustataajaman läheisyydessä sijaitsee monia kiehtovia kohteita lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Partalan alueen museot, Juvan museo ja Juvan karjalaisten museo, esittelevät seutukunnan historiaa, nykypäivää ja paikallista elämänmenoa sekä rajantakaisen Karjalan siirtoväen mukanaan tuomaa esineistöä, Galleria Kuninkaankartanossa puolestaan on esillä taidetta.

Tiesitkö, että Juvalla viljellään maailmankuulua ja arvokasta tryffelisientä? Partalan mailla sijaitsevassa Juvan Tryffelikeskuksessa pääset tutustumaan tryffelimaailmaan; esillä on tietoa sekä viljellyistä että villitryffeleistäkin, tryffelisienen tutkimuksesta, viljelystä ja käytöstä. Partalan kuninkaankartanon mailla sijaitsee Suomen suurin tryffelitarha. 

Juvan Tryffelikeskuksesta voit ostaa mukaasi tryffelisienirihmastolla siirrostettuja tammentaimia, joista voi odottaa satoa jo muutaman vuoden kuluttua istutuksesta! Myynnissä on myös tryffeliruokatuotteita ja tryffeliaiheisia paitoja, kortteja ja taidetta. 

Partalan kuninkaankartanon yhteydessä on tilausravintola ja hotelli. Kesäaikaan ravintolan yhteydessä toimii kesäkahvio, jossa on mukava istahtaa ja nauttia kupponen kuumaa ja maukas leivonnainen. Partalan kuninkaankartanon tiloissa on kesällä 2021 tekstiilitaiteilija Vuokko Isakssonin näyttely "Nainen tilkuttelee elämäänsä".  

Partalan kesäteatteritarjonta on uudistunut. 

Tulevana kesänä Partalan Uusi Kesäteatteri esittää komedian "Hajuvettä ja lihapullia". Maria Lundin ja Kalle Pylvänäisen käsikirjoittamaa ja Kalle Pylvänäisen ohjaamaa näytelmää tähdittävät Maria Lund, Päivi Pylvänäinen, Elisa Järvelä ja Anu Kosonen. Näytelmän ensi-ilta on 24.7. klo 14.

Lastennäytöksenä nähdään Elina Karjalaisen alkuperäisteoksen pohjalta käsikirjoitettu "Uppo-Nalle unelmoi". Näytelmän rooleissa nähdään Joonas Asikainen, Päivi Pylvänäinen ja Elina Lindroos, ja sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Kira Boesen. Näytelmän musiikki on Matti Makkosen säveltämää.

Näytelmien esityspäivät- ja ajat löytyvät mm. Juvan Partala 2021 -esitteen taka-aukeamalta.