Suoraan sisältöön

Juvan Partala 2020

Juvan Partalan alueen kesä 2020 tarjoaa kokemuksia ja elämyksiä jokaiseen makuun. Kesäkausi on täynnä tapahtumia, kesäteatteria, taidetta ja tiedettä. 

Juvan Partalan alueella, aivan Juvan keskustataajaman läheisyydessä sijaitsee monia kiehtovia kohteita lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Partalan alueen museot, Juvan museo ja Juvan karjalaisten museo, esittelevät seutukunnan historiaa, nykypäivää ja paikallista elämänmenoa sekä rajantakaisen Karjalan siirtoväen mukanaan tuomaa esineistöä, Galleria Kuninkaankartanossa puolestaan on esillä taidetta.

Tiesitkö, että Juvalla viljellään maailmankuulua ja arvokasta tryffelisientä? Partalan mailla sijaitsevassa Juvan Tryffelikeskuksessa pääset tutustumaan tryffelimaailmaan; esillä on tietoa sekä viljellyistä että villitryffeleistäkin, tryffelisienen tutkimuksesta, viljelystä ja käytöstä. Partalan kuninkaankartanon mailla sijaitsee Suomen suurin tryffelitarha. 

Juvan Tryffelikeskuksesta voit ostaa mukaasi tryffelisienirihmastolla siirrostettuja tammentaimia, joista voi odottaa satoa jo muutaman vuoden kuluttua istutuksesta! Myynnissä on myös tryffeliruokatuotteita ja tryffeliaiheisia paitoja, kortteja ja taidetta. 

Partalan kuninkaankartanon yhteydessä on tilausravintola ja hotelli. Kesäaikaan ravintolan yhteydessä toimii kesäkahvio, jossa on mukava istahtaa ja nauttia kupponen kuumaa ja maukas leivonnainen. Partalan kuninkaankartanon tiloissa on kesällä 2020 tekstiilitaiteilija Vuokko Isakssonin näyttely "Nainen tilkuttelee elämäänsä".  

Partalan kesäteatteritarjonta on uudistunut. 

Tulevana kesänä Partalan Uusi Kesäteatteri esittää komedian "Finnvitsit - uhka idästä?". Juha Laitilan käsikirjoittamaa ja Otto Kanervan ohjaamaa näytelmää tähdittävät Antti Taipale, Jukka Laaksonen ja Juha Laitila. Näytelmän ensi-ilta on 24.6. klo 18.

Lastennäytöksenä nähdään Elina Karjalaisen alkuperäisteoksen pohjalta käsikirjoitettu "Uppo-Nalle unelmoi". Näytelmän rooleissa nähdään Joonas Asikainen, Päivi Pylvänäinen ja Elina Lindroos, ja sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Kira Boesen. Näytelmän musiikki on Matti Makkosen säveltämää.

Näytelmien esityspäivät- ja ajat löytyvät mm. Juvan Partala 2020 -esitteen taka-aukeamalta.