Suoraan sisältöön

Matkailu

Tilausravintola Toivion Säräriihi

Tilausravintola Toivion Säräriihi

Yhteystiedot

Jorma +358 405 508 411 / Juuso +358 440 120 500

jorma@juvansarariihi.fi

Osoite

Toiviontie 9, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Koko vuoden

Kauniissa juvalaisissa maalaismaisemissa sijaitseva tilausravintola tarjoilee perinteisellä menetelmällä särässä paistettua karitsanpaistia ja possun kassleria.

Tilausravintola Toivion Säräriihi tarjoaa eteläkarjalaista perinneruokaa juvalaisissa maisemissa. Särä on nimitys puusta valmistetulle, kaukalomaiselle astialle, jossa karitsan- ja possunliha haudutetaan mureaksi. Uunissa pitkään hauduttamalla lihasta tulee maukasta, ja sen rakenne muuttuu suussasulavaksi. 

Karitsan- ja possunlihan lisäkkeenä tarjoillaan uunissa hauduttamalla kypsennettyjä lanttuja, porkkanoita, punajuuria ja sipulia sekä ruskistettuja perunoita. Tarjolla on myös kotonaleivottuja sämpylöitä ja hapanleipää. Aterian kruunaa jälkiruoaksi nautittava, makea luumu-rusinasoppa. Kyytipojaksi tarjolla on kotikaljaa, mehua ja vettä. 

Särän valmistus vie aikaa, joten pöytävaraus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen kattausta. Pöytävarauksiin pääset tästä linkistä. 

Toivion Säräriihi vuokraa tiloja myös yksityiskäyttöön, kuten perhejuhliin ja kokouksiin. Tilausravintolassa on 70 henkilöpaikkaa.