Suoraan sisältöön
TeaHouse of Wehmais - teehuone Wehmaan kartanomiljöössä

TeaHouse of Wehmais - teehuone Wehmaan kartanomiljöössä

Yhteystiedot

040 4101 626

tee@teahouse.fi

Osoite

Pieksämäentie 234, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Koko vuoden

Www-sivut

teahouse.fi

Vanhaan, englantilaiseen teeperinteeseen erikoistunut teehuone sijaitsee Juvan Vehmaalla vanhan sukukartanon pihapiirissä. Teahouse of Wehmais kuuluu palkittuihin Saimaa Gastronomy -ja D.O. Saimaa -verkostoihin.

TeaHouse of Wehmaisilla voit nauttia erilaisia teekattauksia, kuten Afternoon Tea ja Cream Tea. Kevään aikana uudistuneelta teehuoneelta saa nyt myös maukkaita ruoka-annoksia. Nautinnollisen ja kiireettömän teehetken takaamiseksi, pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen. Samalla voit ilmoittaa erikoisruokavaliotoiveistasi. Pöytävarauksen voit tehdä tästä linkistä. 

Teahousella panostetaan laatuun. Leivottavat tuotteet valmistetaan omassa keittiössä, luomutuotteita käyttäen. Teahouse tekee myös mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueiden tuottajien kanssa. Teahousella on täydet anniskeluoikeudet, joten teehetken voi kruunata lasillisella kuohuvaa. Valikoimaan kuuluvat itseoikeutetusti erilaiset teepohjaiset drinkit. Teehuoneen valikoimissa on noin sata erilaista teelaatua, joista jokainen voi löytää oman suosikkinsa. 

Teahousella on myös vuokrattavia kokous- ja juhlatiloja. Tallirakennuksen Ylisille kunnostetuihin tiloihin mahtuu maksimissaan 70 henkilöä. Ylisillä järjestetään kautta vuoden erilaisia viihde- ja kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, konsertteja, stand up -iltoja ja huutokauppoja. 

Deli&Deco-myymälässä on monipuolinen valikoima ruoka- ja sistustuotteita

Teehuoneen yhteydessä toimii Deli&Deco -myymälä, jonka valikoimista löytyy teelaatujen ja erilaisten teehen liittyvien tuotteiden lisäksi paikallisten tuottajien ruokatuotteita, laaja valikoima luomutuotteita sekä sisustustuotteita. Myymälässä on myynnissä myös Teehuoneen omaa tuotantoa, kuten erilaisia scones-valmistaikinoita, kotitekoista lemon curd -sitruunatahnaa ja saaristolaisleipää.

Teahouse of Wehmais kuuluu palkittuihin ruokamatkailu- ja lähiruokaverkostoihin.

Saimaan alueella toimii useita ruokamatkailuverkostoja. TeaHouse of Wehmais kuuluu palkittuihin Saimaa Gastronomy -ja D.O. Saimaa -verkostoihin. Saimaa Gastronomy -verkosto voitti syksyllä 2019 Suomen paras ruokamatkailutuote -palkinnon, ja D.O. Saimaa -laatu- ja alkuperämerkki palkittiin puolestaan Vuoden 2019 Matkailutekona. 

Kesäaikaan TeaHouse of Wehmais palvelee päivittäin.

Kesällä 2020 TeaHouse of Wehmais palvelee maanantaista perjantaihin klo 11-18, lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17.