Suoraan sisältöön

Matkailu

Juvan museo

Juvan museo

Yhteystiedot

+358 400 136 176

johanna.kuusisto@juva.fi

Osoite

Huttulantie 1 a, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Kesäkauden

Partalan kuninkaankartanon pihapiirissä sijaitseva Juvan museo esittelee vanhan emäpitäjän kulttuurihistoriaa. Juvan museo on eräs Juvan Saimaa Geopark -kohteista.

Juvan Partala on ollut olemassa jo keskiajalla. Kuninkaankartanot olivat Kustaa Vaasan 1550-luvulla perustamia malli- ja hallintotiloja. Nykyinen klassistinen päärakennus on 1800-luvun lopulta. Tilat korjattiin museota varten vuonna 1991. Tilat ovat kunnan, esineistöstä suurimman osan omistaa Juvan Kotiseutu- ja museoyhdistys. Juvan museo esittelee paikkakunnan historiaa ja viime kesien kaivauksissa löytyneitä esineitä. 

Juvan museon näyttelyssä paneudutaan Juvan Partalan historiaan. Näyttely on koottu Partala-hankkeen tuloksista ja esillä on mm. arkeologisissa tutkimuksissa tehtyjä esineitä. Museoon on koottu myös pienoisnäyttely vanhoista kouluesineistä.

Partalan museoalue on avoinna kesäaikaan

Partalan museoalueeseen voi tutustua kesäaikaan. Kesällä 2021 Partalan museot ovat avoinna ti-la 15.6.-28.8. klo 11-17 (suljettu juhannuksena, 25-26.6.). Ryhmille olemme avoinna sopimuksesta myös aukiolojen ulkopuolella.

Hinnat:
4 €   aikuiset 
2 €   opiskelijat, eläkeläiset ja lapset

Samalla lipulla voi tutustua Juvan museon, Juvan karjaisten museon sekä Galleria Kuninkaankartanon näyttelyihin.