Suoraan sisältöön
Juvan museo

Juvan museo

Yhteystiedot

+358 400 136 176

johanna.kuusisto@juva.fi

Osoite

Huttulantie 1 a, 51900 Juva

Katso sijainti kartalla

Avoinna

Kesäkauden

Partalan kuninkaankartanon pihapiirissä sijaitseva Juvan museo esittelee vanhan emäpitäjän kulttuurihistoriaa. Juvan museo on eräs Juvan Saimaa Geopark -kohteista.

Juvan Partala on ollut olemassa jo keskiajalla. Kuninkaankartanot olivat Kustaa Vaasan 1550-luvulla perustamia malli- ja hallintotiloja. Nykyinen klassistinen päärakennus on 1800-luvun lopulta. Tilat korjattiin museota varten vuonna 1991. Tilat ovat kunnan, esineistöstä suurimman osan omistaa Juvan Kotiseutu- ja museoyhdistys. Juvan museo esittelee paikkakunnan historiaa ja viime kesien kaivauksissa löytyneitä esineitä. 

Juvan museon näyttelyssä paneudutaan Juvan Partalan historiaan. Näyttely on koottu Partala-hankkeen tuloksista ja esillä on mm. arkeologisissa tutkimuksissa tehtyjä esineitä. Museoon on koottu myös pienoisnäyttely vanhoista kouluesineistä.

Partalan museoalueeseen voi tutustua kesäaikaan. Kesällä 2020 Partalan museot ovat avoinna ti-la 9.6.-22.8. klo 11-17 (suljettu juhannuksena, 19.-20.6.). Ryhmille olemme avoinna sopimuksesta myös aukiolojen ulkopuolella.

Hinnat:
4€ aikuiset 
2€ opiskelijat, eläkeläiset ja lapset

Samalla lipulla voi tutustua Juvan museon, Juvan karjaisten museon sekä Galleria Kuninkaankartanon näyttelyihin.