Suoraan sisältöön
Hiidenmaan polut ja Metsänväentaival

Hiidenmaan polut ja Metsänväentaival

Yhteystiedot

Hiidenmaan retket ry:n puheenjohtaja Eero Laurikainen, +358 400 254 851

eero.laurikainen(at)lomaasunto.fi

Avoinna

Koko vuoden

Hiidenmaan metsäpolkuja värittävät jylhät vuorimaisemat, hiljaiset ja kirkasvetiset metsälammet sekä kuohuvat kosket.

Vanhat torpat kaskiraunioineen, museotilat, pärehöylät, savusaunat ja rahtitiet kertovat metsäkansan elämästä. Reitti kiertelee Saimaan Luonterin rantamaisemissa, ja polkujen varrella on useita laavuja ja levähdyspaikkoja. Reitistön varrella sijaitsee myös eräs Juvan Saimaa Geopark -kohteista, Enkelinpesä, josta voit lukea lisää tätä linkkiä klikkaamalla

Neitvuoren ympäristössä kulkevat reitit mukaan lukien, Hiidenmaan polkureitistön kokonaispituus on noin 50 kilometriä. Reitti kulkee sekä maastossa että metsäteitä pitkin. Kierrosten kestoksi voi valita ajan tunnista viikkoon. Juvan puolella Hiidenmaan poluille pääsee Siikakoskelta, Mikkelissä polut alkavat Neitvuoren alueelta. Voit lähteä poluille myös Laurinkodalta Pälpäjärven tilalta, Enkelinpesän paikoituslevikkeeltä tai Kannuslahdentien ja Kannuslahden metsätien risteyksen paikoitusalueelta. 

Kesällä 2019 Juvalla kulkevia polkuja on huollettu. Huoltotoimenpiteiden yhteydessä polkuja raivattiin ja polkumerkintöjä sekä viittoja uudistettiin. Työt ovat jatkuneet vuonna 2020, ja loppukesän mittaan reitistön varrelle ja teiden risteysalueille toimitetaan lisäkylttejä kulkua helpottamaan. Reittiä hallinnoi ja ylläpitää Hiidenmaan Retket ry.  

Lisätietoja Neitvuoren-Luonterin reiteistä löytyy Luontoon.fi -sivustolta. 

Lue Hiidenmaan poluista kertova Juvan lehden artikkeli tästä linkistä.  

Kartta Juvalla kulkevista retkeilyreittiosuuksista on päivitetty.

Hiidenmaan polut kulkevat Juvan ja Mikkelin alueilla. Juvan puolella Hiidenmaan polut liittyvät pidempään, Metsänväentaipaleen nimellä tunnettuun retkeilyreitistöön. Juvan puolella risteilevän polkuverkoston kartta on nyt päivitetty ja se on ladattavissa oheisista linkeistä. Kartan painoversiota on pian saatavissa esitepisteistä kautta Juvan. 

Hiidenmaan polut, Metsänväkitaival - ensimmäinen karttalehti
Hiidenmaan polut, Metsänväkitaival - toinen karttalehti