Varhaiskasvatukseen hakeminen ja hoitosuhteen irtisanominen

Varhaiskasvatukseen hakemisessa on jatkuvan haun periaate eli paikkoja voi hakea ympäri vuoden varhaiskasvatuksen tarpeen alkamisen mukaan. Varhaiskasvatuslain mukaan hakemukset tulee jättää 4 kk ennen hoidon toivottua alkamisajankohtaa. Jos kyse on nopeasta työllistymisestä tai opiskelupaikan saannista, hakemus tulee jättää viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon toivottua alkamisajankohtaa. Tehostettu hakuaika elokuussa alkavaa toimintakautta varten on keväällä. Tästä ilmoitetaan Juvan Lehdessä ja Juvan kunnan nettisivuilla Ajankohtaista-osiossa.

Varhaiskasvatuksen hakulomake löytyy sivun alalaidasta. Lomakkeita saa myös varhaiskasvatuksen toimistosta, kunnanviraston neuvonnasta tai päiväkodeista ja ryhmiksistä.

Erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitsevan lapsen hakeminen varhaiskasvatukseen edellyttää hakemukseen liitettyä lääkärin lausuntoa lapsen erityishoidon tarpeesta.

Toistaiseksi voimassa oleva hoitosuhde päättyy automaattisesti sen vuoden heinäkuun lopussa, kun lapsi aloittaa esiopetuksessa. Mikäli hoitosuhde halutaan irtisanoa aikaisemmin, on se tehtävä kirjallisesti. Lapsen hoitosuhteen irtisanomislomake löytyy sivun alalaidasta.

Lisätietoja varhaiskasvatukseen hakemisesta:

  • Varhaiskasvatuksen esimies
  • Kirsi Anttonen
  • 040 834 1695
  • kirsi.anttonenjuva.fi