Järjestötoiminta

Juvan Kamerakerho Ry

Juvan Kamerakerho Ry on Juvan aktiivisin valokuvausta harrastava ryhmä. Kamerakerho aloitti toimintansa vuonna 1961 ja toiminta jatkuu vahvana vuosi vuodesta. Juvan Kamerakerho Ry ja Juvan kulttuuritoimi yhdessä pyörittävät Juvan Partalassa sijaitsevaa Galleria Kuninkaankartanoa, jossa kesäisin järjestetään näyttelyitä. Galleria Kuninkaankartano on osa Partalan museoaluekokonaisuutta. Voit lukea lisää Galleriasta matkailun nähtävyyksistä!
 
Pj. Dietrich Kukowski puh. 040-702 0677  juvankamerakerho@gmail.com

 

Juvan Kamerakerho esittää: kaitafilmejä Juvan elämästä 1960-luvulta 1980-luvulle

Juvan kunnan nuoriso- ja urheilusihteerinä toiminut Antti Kilkki sai mandaatin lähteä kuvaamaan Innsbruckin talviolympialaisia vuonna 1964 ja Juvan kunta hankki tätä tilaisuutta varten kaitafilmikameran. Siitä lähtien aina 1980-luvulle asti on juvalaisia tapahtumia tallentunut kaitafilmille pääasiassa Antti Kilkin, mutta myös muiden kuvaajien toimesta. Vuonna 2012 Antti Kilkki yhdessä Juvan Kamerakerhon kanssa päätti tallentaa tärkeimmät kaitafilmit digimuotoon RaJuPuSu Leader Ry:n hanketuella. Vuonna 2016 Juvan Kamerakerhosta Antti Kilkki ja Sanna Kauppinen kirjoittivat käsikirjoitukset neljään digitoituun kaitafilmiin ja äänitys tehtiin Samuli Rimmin PAX Productions -studiolla. Juvan kunnan kulttuuritoimi tuki äänitysprojektia. Kaikki 36 filmiä löytyvät YouTubesta. Näistä neljä on Antti Kilkin selostuksen kera. http://sksl.fi/juvan.kamerakerho/toiminta.html#kaitafilmit

 

 

Juvan kotiseutu- ja museoyhdistys

Juvan kotiseutu- ja museoyhdistys on perustettu vuonna 1950. Se keskittyy seudun historian ja kansanperinteen kartoittamiseen sekä henkisen ja aineellisen paikalliskulttuurin edistämiseen. Yhdistys käynnisti museotoiminnan Juvalla vuonna 1951 viljamakasiinissa. Nykyään Partalan kuninkaankartanon päärakennuksessa sijaitsevan Juvan museon esineistöstä suurin osa on yhdistyksen omaisuutta.
 
Aktiivinen yhdistys tekee yhteistyötä kunnallishallinnon, Kotiseutu- ja maakuntaliiton kanssa museotoiminnassa sekä tukeakseen kotiseututyötä mm. tutkimuksilla ja kustannustoiminnallaan. Yhdistys pyrkii edistämään perinteiden, historian ja nykypäivän tallentamista sekä luonnon- ja kulttuuriympäristön vaalimista.
 
Jäseneksi voi liittyä jokainen 15 vuotta täyttänyt, joka on kiinnostunut edistämään yhdistyksen toimintaa. Jäsenmaksu on 20 € / vuosi. Yhdistys vuokraa Juvatar - kirkkovenettä sekä viljamakasiinia. Viljamakasiinin vuokrahinnat: yritykset / kunnat / pankit 100€/pv, järjestöt 50€/päivä, yksityishenkilöt 10€/päivä, näytteilleasettajat 50€/vko.
 
Pj. Mirja Veentaus 040 582 4657 mirjaveentaus (at) hotmail.com

Juvan Lukioteatteri

valmistaa vuosittain oman musikaaliproduktionsa.

Musiikin opetusta

Juvalla toimii Mikkelin musiikkiopiston toimipiste. Oppilaskonsertteja järjestetään syys- ja kevätlukukauden lopussa. Monipuolista musiikinopetusta löytyy myös kansalaisopiston Juvan toimipisteestä!

Nukketeatteri Kukkaro

Nukketeatteri Kukkaro toimii Juvalla Hildurin (Juvantie 2) tiloissa. Lisätietoja Päivi Lehmusvuoripaivi.lehmusvuori@saunalahti.fi

Näyttelyt ja näyttelytilat

Juvan kirjasto tarjoaa seinätilaa näyttelyille. Tarkempia tietoja näyttelyistä tarjoaa kirjasto.

Taideyhdistys Jutakka ry

Juvan Taideyhdistys Jutakka ry on perustettu Juvalla vuonna 1983. Se tarjoaa taiteenharrastajille oppia, virikkeitä ja mahdollisuuden saada töitään esille. Jutakka antaa panoksensa kunnan kulttuurielämään:

  • näyttely kirjastossa joka vuosi
  • alakoulujen vuosittainen kuvataidekilpailu, jossa parhaiden töiden palkitseminen ja näyttely kirjastossa
  • vuosittain stipendit yläkoulun ja lukion parhaille piirtäjille
  • yhteistyössä kansalaisopiston kanssa kursseja toivomusten mukaan
  • oma työtila Tirrolantie 7, rakennus A, luokka 05. Käynti sisäpihalta
  • vapaita maalaustuokioita lukukausien aikana kahdesti kuukaudessa

 Tervetuloa oppimaan ja virkistymään!

  • Sihteeri
  • Helena Rossi
  • 040 529 8714
  • helena.rossipp.inet.tele.fi

Teatteritoiminta

Teatteriharrastus kukoistaa erityisesti kansalaisopiston piirissä. Tällä hetkellä aktiivisimmat ryhmät on Irtonaiset ry sekä Lastenteatteri Herrankukkaro.

 

Päivitä juvalaisten järjestöjen yhteystietoja sekä linkkejä.
Päivitettyjä tietoja voi toimittaa kulttuuriohjaaja Johanna Kuusistolle puh. 0400 136 176, johanna.kuusisto@juva.fi tai Juvan kunta/kulttuuritoimi, PL 28, 51901 JUVA