Kulttuuri

Juvan kulttuuritoimisto löytyy kunnanviraston toisesta kerroksesta. 

Kulttuuripalveluiden avaintavoitteet ovat laaja-alainen asiakaspalvelu ja tiedotus, tehokas yhteistyö sekä kulttuurin säilyttäminen yhtenä kunnan vetovoimatekijänä. Erilaisia tapahtumia toteutetaan yhteisvoimin muiden toimijoiden ja harrastajien kanssa.

Lisätietoja:

 • Kulttuuri- ja nuoriso-ohjaaja
 • Johanna Kuusisto
 • PL 28
 • 51901 Juva
 • 0400 136 176
 • johanna.kuusistojuva.fi

Tapahtumia voi seurata tapahtumakalenterista ja uusia tapahtumia voi ilmoittaa tänne.

Kulttuuripalkinto

Kunnanhallitus myöntää vuosittain Juvan kulttuuripalkinnon paikkakunnan kulttuurielämässä ansioituneelle henkilölle tai ryhmälle. Myös nouseva lahjakkuus voidaan palkita.

2010 vuoden kulttuuripalkinto ojennettiin elokuvateatteri JuKu:lle pitkäaikaisesta työstä paikallisen elokuvatoiminnan parissa. Vuoden 2011 kulttuuripalkinto suunnattiin kotiseutu- ja museoyhdistykselle aktiivisesta työstä kotiseudun hyväksi. Vuoden 2012 kulttuuripalkinto ojennettiin Juvan Kamarikuorolle pitkäaikaisesta ja ammattimaisesta kuorotoiminnasta. 2013 vuoden kulttuuripalkinto ojennettiin paikalliselle nukketeatteri Kukkarolle. 2014 kulttuuripalkinnon sai Peter Strebel huomattavasta urastaan paikallisen valokuvaustoiminnan kehittämisestä. 2015 palkittiin näyttelijä Pauliina Hukkanen aktiivisesta työstään juvalaisen kulttuurin hyväksi.

Kulttuuritoimijoiden tapaaminen

Kulttuuritoimijoiden tapaaminen järjestettiin ensimmäistä kertaa kevään 2011 aikana. Tapaamisia järjestetään vuosittain kaksi ja ne ovat suunnattu kaikille kulttuurin kanssa toimiville. 24.1.2017 pidetyn tapaamisen muistio löytyy alla olevasta linkistä. 

Järjestöjen tapaaminen 24.1.17.pdf

Kulttuuripalveluiden avustukset

Juvan kulttuuripalveluiden avustussäännöt on uusittu 1.1.2018 alkaen. Avustussäännöt löytyvät alla olevasta linkistä. 

Kulttuuripalveluiden avustussäännöt

Avustuksia voi hakea läpi vuoden vapaamuotoisella hakemuksella. Avustuskohteesta ja avustuksen määrästä kannattaa etukäteen keskustella kulttuuri- ja nuoriso-ohjaajan kanssa.

Avustushakemuksia voi toimittaa:

 • Kulttuuri- ja nuoriso-ohjaaja
 • Johanna Kuusisto
 • PL 28
 • 51901 Juva
 • 0400 136 176
 • johanna.kuusistojuva.fi

Etelä-Savon maakuntarahasto jakaa vuosittain apurahoja. Juvan juhlavuoden rahasto on osa maakuntarahastoa ja jakaa apurahoja joka toinen vuosi.  

Juvan kulttuurisivut

https://www.juvankulttuurisivut.fi/

Juvan kulttuurisivuille kootaan tarinoita juvalaisista kulttuurintekijöistä, paikkojen ja tapahtumien historiasta. Sivut on tehty Juvan kirjaston hanketyönä. Sivuston kirjoitukset on luokiteltu teemoittain. Kaikki artikkelit näkyvät etusivulla kirjoitusjärjestyksessä ja aakkosissa Juva-teeman alla.

Iso osa kirjoituksista on luotu vapaaehtoisvoimin, ja uudet kirjoittajat toivotetaan tervetulleiksi! Onko sinulla juvalainen sukulainen tai tuttu ihminen, jonka tarinan haluat kertoa muillekin? Tai haluatko etsiä tietoa jonkin juvalaisen paikan historiasta ja kirjoittaa siitä? Onko sinulla sivuille sopivia valokuvia? Ota yhteyttä Juvan kirjastoon vaikkapa sähköpostilla juvan.kunnankirjasto [at] juva.fi, niin pääset mukaan kirjoittajaryhmään.  

Vuoden 2017 Juva 575 -juhlasivut