Uutiset

Osuuspankin konttori muuttaa Juvalla – uudet tilat kunnanviraston katutasosta

Suur-Savon osuuspankki uudistaa Juvan konttoritilat täysin ja siirtyy Juvan kunnanviraston liiketiloihin syksyllä. Ns. entisen Kelan tiloihin sijoittuu osuuspankin uusi Juvan konttori, jossa on tarjolla monipuolisten pankki- ja vakuutuspalvelujen lisäksi myös kiinteistövälityspalvelut. Nykyisin pankilla on omat toimitilat Piikkiläntiellä, mutta pankki on etsinyt korvaavia tiloja jo pitkään. Olemme tyytyväisiä, että meille löytyi tarpeisiimme sopivat tilat keskeisellä sijainnilla Juvalla, kertoo Suur-Savon Osuuspankin hallintojohtaja Tero Pulkkinen.

Osuuspankille toimitilojen etsintä tuli ajankohtaiseksi, koska pankkitoiminnan jatkaminen nykyisissä toimitiloissa olisi edellyttänyt mittavaa remonttia ja konttorin tilat ovat nykyiseen tarpeeseen liian suuret. Olemme aktiivisesti kartoittaneet useita eri vaihtoehtoja Juvalta ja on erittäin hienoa, että löysimme yhdessä Juvan kunnan kanssa toimivan ratkaisun. Pankkimaailmassa on tapahtunut paljon muutoksia viimeisten kymmenen vuoden aikana. Yhä suurempi osa asiakkaista haluaa hoitaa pankkiasiointiaan parhaaksi katsomallaan tavalla verkko-, mobiili- ja puhelinpalveluja hyödyntäen ajasta ja paikasta riippumatta. Pankkitoiminta ei ole nykyisin enää samalla tavalla sidoksissa konttoriin, kuin aiemmin ja konttorin tilantarve on pienentynyt merkittävästi, kertoo Pulkkinen. Nykyiset pankin toimitilat myydään.

Juvan kunta on tyytyväinen, että virastotalon liikehuoneistoihin saadaan uusia toimijoita. Virastolla on tällä hetkellä vapaana niin liike- kuin toimistotilaa, sillä kunnan oma tilatarve on pienentynyt vuosikymmenten saatossa. 1980-luvun alussa valmistuneen kunnanviraston tilaratkaisujen pohtimiseen ja käyttöasteen nostamiseen asetettiin tilatyöryhmä keväällä 2018. Ensisijaisena tavoitteena on etenkin vuokralaisten saaminen tyhjänä oleviin katutason liikehuoneistoihin.

Tilojen muutostyöt käynnistyvät kevään aikana. Tavoitteena on, että Suur-Savon Osuuspankin Juvan konttori pääsee muuttamaan uusiin toimitiloihin syksyllä. On hienoa, että asiakkaamme Juvalla pääsevät asioimaan uudessa, modernissa konttorissa. Juva on Suur-Savon Osuuspankille tärkeä alue ja haluamme olla edelleen vahvasti mukana juvalaisessa elämässä, tiivistää Pulkkinen.

Lisätietoja: hallintojohtaja Tero Pulkkinen, Suur-Savon Osuuspankki, puh. 044 302 1310, kunnanjohtaja Mervi Simoska, puh. 0400 136 202, vt. tekninen johtaja Vesa Kankkunen, puh. 0400 136 209.