Koko Juvan linnanjuhlat ja itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

Koko Juvan linnanjuhlat kokoaa kaikki juvalaiset sekä juvalaislähtöiset juhlimaan itsenäistä Suomea 5.12.2017 Juvan Kaarihalliin (Harjutie 2).

Päivän luonne on juhlava ja se mukailee itsenäisyyspäivän vastaanoton ohjelmaa. Aamun ja päivän aikana juhlaan osallistuvat kaikki varhaiskasvatuksen, alakoulujen sekä yläkoulun ja lukion väki. Päiväjuhlan ohjelmassa on pieniä puheita, musiikkia sekä esityksiä. Illalla juhlintaa jatketaan avoimen tanssiaistilaisuuden merkeissä. Juhlan järjestelyissä päävastuussa on Juvan kunta ja mukana on useita juvalaisia yrityksiä ja toimijoita. 

Lisätietoa aamupäivän juhlaan osallistujille:

Koko Juvan linnanjuhliin tehdään kutsut, jotka lähetetään koteihin koulujen ja päiväkotien kautta lähempänä varsinaista juhlaa. Juhlaan pukeudutaan siististi, mahdollisuuksien mukaan juhlavaatteisiin. Juhlaan on hyvä varata erilliset juhlakengät (saliin ei ulkokenkiä). 5.12. kouluissa ja päiväkodeissa tarjoillaan juvalaisten metsästysseurojen 25.11.2017 yhteishirvijahdissa kaatamaa hirveä.

Varhaiskasvatusikäisille: mikäli lapsi on juhlapäivänä vapaalla vanhemman kanssa, perhe on tervetullut juhlaan lapsen kanssa omalla kuljetuksella (vanhemman valvonnassa). Ottakaa huomioon, että kaarihallin piha-alueen parkkitila on rajallinen päivällä. Päivän pukukoodi koskee kaikkia.

 

Päivän aikataulu

klo 9-10.30 Varhaiskasvatusikäiset

klo 11-13 Alakoulut

klo 13-15 Yläkoulu ja lukio

klo 18 Iltatanssiaisten ovet auki

Lisätietoja illan juhlaan osallistujille:

Iltatanssiaiset ovat kaikille avoin tapahtuma, jossa soittaa kotimainen huippuyhtye, Hurma. Pukukoodi: tumma puku.

klo 18-19 Kaarihallin piha-alueella tarjoillaan  juvalaisten metsästysseurojen 25.11.2017 yhteishirvijahdissa kaatamista hirvistä tehtyä keittoa (500 ensimmäiselle). Juhlan ajan Kaarihallin kanttiinista, jota pitää Pirjo Summanen, saa ostettua pientä purtavaa ja virvokkeita.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet kirkossa ja seurakuntatalolla

6.12.2017 itsenäisyyspäivää juhlistetaan perinteisesti klo 10 jumalanpalveluksella Juvan kirkossa, josta siirrytään Juvan seurakuntasaliin nauttimaan keittolounas ja kirkkokahvit. Päiväjuhla järjestetään seurakuntasalissa klo 12 alkaen. Klo 17 Juvan reserviläisyhdistykset sytyttävät kynttilät sankarihaudoille ja klo 17.40 Partiolaisten soihtukulkue kulkee kirkolle.

 

Kaarihallin käyttäjille tiedoksi

Kaarihallin koristelut on aloitettava tiukasta aikataulusta johtuen jo maanantaiaamusta 4.12.2017 ja tila siivotaan juhlatamineista torstaina 7.12.2017 aamupäivällä. Kaarihallin aulatilat otetaan narikkakäyttöön ja yläkerran kahvion takatilat valjastetaan kanttiiniksi. Toivoisimme, että seurat, joilla on näissä tiloissa säilytyksessä  omia tarvikkeitaan, siirtäisivät ne juhlan ajaksi (4.-7.12.2017) väliaikaissäilytykseen johonkin muualle kuin Kaarihallille viimeistään 1.12.2017. HUOM! Emme mene seurojen varastokoppeihin, vaan käytämme siis aula- ja kuntosalin sekä oven vieressä olevia tiloja. 4.12. aikaisesta aamusta alkaen raivaamme tilaa juhlaa varten, jolloin näihin tiloihin jääneet tarvikkeet hävitetään.

Lisäksi juhlasta johtuen 4.12.2017-6.12.2017 vakiovuorot joudutaan perumaan. 7.12.2017 vakiovuorot illan osalta ovat ennallaan.

 

 

 

Lisätietoja itsenäisyyspäivän ajan tapahtumista antaa kulttuuriohjaaja Laura Partamies puh.num. 0400 136 176, s-posti laura.partamies@juva.fi