Koko Juvan linnanjuhlat ja itsenäisyyspäivän juhlallisuudet

Koko Juvan linnanjuhlat kokoaa kaikki juvalaiset sekä juvalaislähtöiset juhlimaan itsenäistä Suomea 5.12.2017 Juvan Kaarihalliin (Harjutie 2). Kaikkien juvalaisten juhla on rakennettu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi.

Päivän luonne on juhlava ja se mukailee itsenäisyyspäivän vastaanoton ohjelmaa. Aamun ja päivän aikana juhlaan osallistuvat kaikki varhaiskasvatuksen, alakoulujen sekä yläkoulun ja lukion väki. Päiväjuhlan ohjelmassa on pieniä puheita, musiikkia sekä esityksiä. Illalla juhlintaa jatketaan avoimen tanssiaistilaisuuden merkeissä. Juhlan järjestelyissä päävastuussa on Juvan kunta ja mukana on useita juvalaisia yrityksiä ja toimijoita. 

Lisätietoa aamupäivän juhlaan osallistujille:

Juvalaisille lapsille jaettiin 20.11.2017 Lapsen oikeuksien päivänä kutsut Koko Juvan linnanjuhlien päiväjuhlaan. Pukukoodi "tumma puku" tarkoittaa, että juhlaan pukeudutaan siististi, mahdollisuuksien mukaan juhlavaatteisiin. Juhlaan on hyvä varata erilliset juhlakengät (saliin ei ulkokenkiä) tai olla sukkasillaan/ tossuissa.

Päiväjuhlan ohjelmassa on avajaispuhe, tanssia Järvi-Saimaan kansalaisopiston opebändin säestyksellä sekä tutustumista alakoululaisten taidenäyttelyyn, jonka teemana on "Kansalliseläin karhun uni Suomesta". Lisäksi esillä ovat koulujen onnittelukortit 100-vuotiaalle Suomelle. Päiväjuhlassa tarjoillaan pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa. 5.12. kouluissa ja päiväkodeissa ns. kouluruokana tarjoillaan juvalaisten metsästysseurojen 25.11.2017 yhteishirvijahdissa kaatamasta hirvestä tehtyä ruokaa. Lisäksi hirvestä tehtyä ruokaa tarjoillaan kaikissa juvalaisissa hoivalaitoksissa.

Varhaiskasvatusikäisille: mikäli lapsenne on juhlapäivänä vapaalla vanhemman kanssa, perhe on tervetullut juhlaan lapsen kanssa omalla kuljetuksella (vanhemman valvonnassa). Ottakaa huomioon, että kaarihallin piha-alueen parkkitila on rajallinen päivällä. Päivän pukukoodi koskee kaikkia.

Päivän aikataulu

klo 9-10.30 Varhaiskasvatusikäiset

klo 11-13 Alakoulut

klo 13-15 Yläkoulu, lukio ja erityisryhmät

klo 18 Iltatanssiaisten ovet auki

klo 19 Iltatanssiaisten ohjelma alkaa

Lisätietoja illan juhlaan osallistujille:

Iltatanssiaiset ovat kaikille avoin, pääsy- ja narikkamaksuton tapahtuma. Illan ohjelmassa on tervetulopuhe, tanssia kotimaan huippuartisti Hurman säestyksellä sekä vapaata seurustelua. Pukukoodi: tumma puku (siisti, juhlava pukeutuminen). Juhlapukuun kuuluvat ansio- ja kunniamerkit. Naisella hameen pituudeksi käy polvi-, pohje-, tai nilkkapituinen hame.

klo 18-19 Kaarihallin piha-alueella tarjoillaan Juvan kahvikulman valmistamaa juvalaisten metsästysseurojen yhteishirvijahdissa kaatamista hirvistä tehtyä keittoa (500 ensimmäiselle). Iltatanssiaisten ajan Kaarihallin kanttiinista, jota pitää Pirjo Summanen, saa ostettua pientä purtavaa ja virvokkeita.

Juhlaan saapuminen: Kaarihallin ovet avataan yleisölle kello 18. Kaarihallilla paikoitusalueena käytetään ainoastaan Juvantie 54 (entisen THL:n varikko) aluetta. Alueen paikoitustila on rajallinen, joten toivomme, että mahdollisimman moni jättäisi autonsa kirkonkylälle. Kukkokoulun kentältä, Auditorion edestä sekä Sampolan yläparkkipaikalta järjestetään ilmaista yhteiskyyditystä juhlapaikalle ja takaisin klo 18 alkaen.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet kirkossa ja seurakuntatalolla

6.12.2017 itsenäisyyspäivää juhlistetaan perinteisesti klo 10 jumalanpalveluksella Juvan kirkossa, josta siirrytään Juvan seurakuntasaliin nauttimaan keittolounas ja kirkkokahvit. Päiväjuhla järjestetään seurakuntasalissa klo 12 alkaen. Klo 17 Juvan reserviläisyhdistykset sytyttävät kynttilät sankarihaudoille ja klo 17.40 Partiolaisten soihtukulkue kulkee kirkolle.

 

Juvan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia järjestämässä ovat useat yhteistyötahot ja toimijat, Juvan kunta ja seurakunta kiittävät teitä panoksestanne!

Juvalaiset koulut, lukio, päiväkodit, perhepäivähoitajat, ryhmiset. Juvan Maa- ja Kotitalousnaiset & Juvan Marttayhdistykset, Juvan Lions Clubit, Järvi-Saimaan Kansalaisopisto, Juvan reserviläisyhdistykset, Juvan veteraaniyhdistyset, Juvan Karjalaiset, Pakinmaan metsästäjät, Pax Productions, Pirjo Summanen, Juvan Kahvikulma, Järvi-Saimaan palvelut, Juvakodin keittiöhenkilökunta, Juvan Mieslaulajat, Juvan Puhaltajat, Juvan Diakoniatyö, Juvan Partioveikot, Katja Suomalainen, Nuorisovaltuusto R.A.T.A.S.

 

 

Kaarihallin käyttäjille tiedoksi

Kaarihallin koristelut on aloitettava tiukasta aikataulusta johtuen jo maanantaiaamusta 4.12.2017 ja tila siivotaan juhlatamineista torstaina 7.12.2017 aamupäivällä. Kaarihallin aulatilat otetaan narikkakäyttöön ja yläkerran kahvion takatilat valjastetaan kanttiiniksi. Toivoisimme, että seurat, joilla on näissä tiloissa säilytyksessä  omia tarvikkeitaan, siirtäisivät ne juhlan ajaksi (4.-7.12.2017) väliaikaissäilytykseen johonkin muualle kuin Kaarihallille viimeistään 1.12.2017. HUOM! Emme mene seurojen varastokoppeihin, vaan käytämme siis aula- ja kuntosalin sekä oven vieressä olevia tiloja. 4.12. aikaisesta aamusta alkaen raivaamme tilaa juhlaa varten, jolloin näihin tiloihin jääneet tarvikkeet hävitetään.

Lisäksi juhlasta johtuen 4.12.2017-6.12.2017 vakiovuorot joudutaan perumaan. 7.12.2017 vakiovuorot illan osalta ovat ennallaan.