Juhlavuoden logo

Juvan Partalan historiallisen kuninkaankartanon ympäristöä on tutkittu 2015 alkaen Juvan kunnan hallinnoimassa Partala- hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on tarkentaa Partalan alueen historiaa ja saattaa se nykypäivään käyttämällä kansatieteen ja arkeologian menetelmiä. Huomiota herättänyt esinelöytö on peltoalueelta löytynyt ristiriipus, jota on ryhdytty kutsumaan ”Juvan ristiksi”.

Esine on valamalla valmistettu, sakaroiden päistä levenevä tasavartinen  ristiriipus, joka on koristeltu yhdeltä puolelta. Ristin koko on n. 4 x 3,5 cm ja se on valmistettu tina-hopea-kupariseoksesta. Ristin omaperäiselle ornamenttiaiheelle ei tunneta muualta vastinetta. Koristeluun on käytetty kansanomaista, ristikkäin kulkevaa nauhapunoskuviointia. Ristin omaperäiselle ornamenttiaiheelle ei tunneta muualta vastinetta. Esine ajoittuu savokarjalaiseen ristiretkiaikaan 1100-1300 – luvuille. Tälle ajanjaksolle kuuluvia ristiriipuksia tunnetaan Suomesta yhteensä vain muutama kymmenen, eikä yksikään niistä muistuta Partalan löytöä. Ristiriipus antaa uutta tietoa Partalan alueen menneisyydestä ja on merkittävä lisä Suomen varhaishistoriaan.

Juvan juhlavuodelle on haluttu yhtenäinen, mutta paikallinen ilme, joka kuvaa myös pitäjän pitkää historiaa. Joten ei ihme, että Juvan rististä muotoutui heti ja luontevasti juhlavuoden 2017 logo. Toistensa kanssa limittyvät väripinnat kertovat yhteistyöstä, sitoutumisesta ja vahvuudesta. Logosta on olemassa kaksi eri värimallia: kulta-mustaa ristiä käytetään Juvan kunnan ja seurakunnan virallisessa tiedotuksessa, kun taas sini-vihreää käytetään järjestöjen, toimijoiden tapahtumissa sekä yleisessä juhlavuoden markkinoinnissa. Logon on suunnitellut Vesa Kärkkäinen mainostoimisto Kixitiltä.

Logosta on olemassa kaksi eri värimallia: kulta-mustaa ristiä käytetään Juvan kunnan ja seurakunnan virallisessa tiedotuksessa, kun taas sini-vihreää käytetään järjestöjen, toimijoiden tapahtumissa sekä yleisessä juhlavuoden markkinoinnissa. Sini-vihreää logoa voidaan käyttää myös paikallisten tuotteiden markkinoinnissa.

Sivun alareunasta löydät ladattavat versiot sini-vihreästä logosta sekä logon graafisen ohjeistuksen.

 

 

 

www.partala.fi

 

Ladattavat logotiedostot:

Sini-vihreä logot:

Juva_575_logo_vaaka_vihrsin_300dpi_CMYK_PAINO_ORG.pdf
Juva_575_logo_pysty_vihrsin_300dpi_CMYK_PAINO_ORG.pdf

Mustavalkoiset logot:

Juva_575_logo_pysty_300dpi_Grayscale_PAINO_ORG.pdf
Juva_575_logo_vaaka_300dpi_Grayscale_PAINO_ORG.pdf

 

 

Graafinen ohjeistus juhlavuoden logon käyttöön: Graafinen ohjeistus